Vreme čitanja: oko 2 min.

Spektakl na Mikonosu i tesan poraz Mege od čuvenog američkog koledža, za revanš spreman i Nikola Topić

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novi susret na programu je 11. avgusta, takođe od 18 časova

  • 1
Košarka Mega - Mikonos Foto: Filip Plavčić

Košarkaši Mege poraženi su od Univerziteta Južna Kalifornija sa 76:73 u pripremnom meču odigranom na Mikonosu.

Velika borba viđena na ovom meču, gde je pred oko 300 navijača, koji su uglavnom bodrili Amerikance, a to su verovatno bili članovi njihove familije, koji su bili u dresovima i posebno vatreni.

Na kraju je presudila jedna lopta i sigurnije izvođenje penala USC-a, a Mega nije uspela da pogodi šut za produžetak uz zvuk sirene, pa će već za dva dana imati priliku za revanš, kada je zakazan novi duel ovih istih ekipa.

Kod Mege se posebno istakao Uroš Plavšić sa 22 poena, dok je kod USC-a isto toliko dao Elis Bugi.

Košarka Mega - Mikonos Foto: Filip Plavčić

Pregršt košarkaških talenata viđeno je na obe strane i sasvim sigurno ćemo mnoge od ovih igrača gledati u NBA ligi u skorijoj budućnosti.

Mega je mnogo bolje počela meč. Dominirao je Uroš Plavšić pod košem, koji se nedavno vratio u klub i pokazao odmah da će biti veliko pojačanjem To je rezultiralo i dvocifrenom razlikom vrlo brzo nakon starta meča, koja je zadržana do kraja poluvremena, gde je bilo 11 poena prednosti za Megu - 36:25.

Univerzitet Južna Karolina je ostao u igri zahvaljujući trojici igrača koji su se jedini i upisali u strelce - Ajzea Kalijer, Kobi Džonson i Bugi Elis, dok su kod Mege doprinos u prvom poluvremenu dali i Omer Džan Iljasoglu, Andrija Jelavić i Stefan Miljenović.

Drugo poluvreme donelo je neizvesniju borbu, probudili su se i centri USC-a, pa je razlika Mege u jednom momentu i istopljena, ali do kraja treće četvrtine je tim iz Beograda uspeo da dođe do prednosti od četiri poena.

Ali, u poslednjoj deonici smo videli rezultatsku klackalicu i potpunu neizvesnost i na dva minuta do kraja rezultat je bio 72:71 za USC.

Košarka Mega - Mikonos Foto: Filip Plavčić

Jelavić je na minut do kraja poentirao i doneo Megi prednost, da bi potom Džonson na drugoj strani bio polovičan sa linije penala za novo izjednačenje.

Plavšić je na 30 sekundi do kraja promašio oba slobodna bacanja, a ubrzo je na drugoj strani DJ Rodman pogodio oba. Mega potom nije iskoristila napad, da bi na 5,6 sekundi do kraja Džošua Morgan imao šansu da reši meč. Ali, pogodio je samo jedno bacanje i dao Megi šansu za produžetak u poslednjem napadu, ali Turčin Džan nije pogodio iz teške situacije posle dobre odbrane Amerikanaca.

Zanimljivo je da je na ovom meču u dresu Mege prvi put na utakmici bio i Nikola Topić, srpski reprezentativac i šampion Evrope za igrače do 18 godina.

Ipak on nije debitovao za Megu, ali se očekuje da zaigra već za dva dana, kada će takođe na Mikonosu ove dve ekipe odigrati novi meč, pa će to biti i prilika našeg tima za revanš ovom čuvenom američkom koledžu.

Podsetimo i da za USC igra i Broni Džejms, sin Lebrona Džejmsa, koji je trebalo da bude na ovim utakmicama, ali je nedavno doživeo srčani udar na treningu i sada se oporavlja, te ga nema na Mikonosu.

(Telegraf.rs)

Video: Marković: Težak je period ispred nas, prelaz u seniorsku košarku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • čuveni koledž

    9. avgust 2023 | 20:45

    oni su čuvenu u američkom fudbalu a u košarci ne baš

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA