≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve o novom košarkašku Partizana: Divi se Jokiću, njegov rođak preminula legenda NBA lige

Vreme čitanja: oko 2 min.

U dresu Ajove u prošloj takmičarskoj godini prosečno je ubacivao 20,5 poena

  • 3
Kampaco, Jokić, Dozijer, Denver Nagets Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Američki košarkaš Pi Džej Dozijer uskoro će potpisati jednogodišnji ugovor sa Partizanom i tako postao treće pojačanje kluba ovog leta, potvrđeno je iz više izvora.

Igrač koj iima 26 godina rešenje je crno-belih za "niske" pozicije, nakon odlazak Dantea Eksuma i Jama Madara. Ukoliko je neophono uporediti njegov stil igre sa nekim ko je blizak domaćoj košarkaškoj javnosti verovatno bi upravo Australijanac koji je prošle godine nosio crno-beli dres bio pravi reper.

Dozijer pokriva pozicije pleja, beka i krila i važi za nekoga ko ne poseduje ubitačan šut za tri, ali može da pogađa i u serijama.

U Beograd dolazi iz Sakramento Kingsa čiji dres je oblačio 16 puta u ligaškom delu sezone i 3 puta u plej-ofu, uz prosek od 1,4 odnosno 2,7 poena. Pa ipak, ono što ga je najpre preporučilo Partizanu jesu njegove partije u NBA G ligi, gde je za Ajova Vulvse na jedanaest mečeva ubacivao čak 20,5 poena uz 5,9 skokova i 4,1 asistencija.

Amerikanac je seniorsku karijeru započeo 2017. godine u Oklahomi Siti Tander iako nije draftovan. Prethodno je dve godine proveo na koledžu Južna Karolina, za koji su nastupali i njegov otac i stric, inače braća blizanci, Peri i Teri, baš kao i njegova starija sestra Ejža.

Dokaz da dolazi iz košarkaške porodice dodatno potkrepljuje činjenica da je stric Teri bio igrač Šarlot Hornetsa kratko, a kasnije i tri puta najbolji defanzivac australijskog prvenstva. Još jedno nadaleko poznato ime član je njegove familije - Redži Luis. Čovek koji je u 27. godini preminuo od srčanog udara na košarkaškom terenu, nakon čega je i povučen njegov broj 35 od strane Boston Seltiksa.

Upravo je Boston bio naredni tim Dozijera posle Oklahome, međutim u oba sastava upisao je svega osam utakmica i uglavnom je nastupao u razvojnom šampionatu.

U pravom svetlu prikazao se tek u dresu Denver Nagetsa, za koje je igrao od 2019. do 2022. godine, dok je u međuvremenu nakratko bio i u Vindi Siti Bulsima. Preko stotinu nastupa zabeležio je za franšizu iz Kolorada, uključujući i dvanaest duela u plej-ofu 2020. godine. Redom je po sezonama imao 5,8 poena, zatim i rekordnih 7,7 (uz 3,6 skokova) i na kraju 5,4.

U novembru 2021. godine pokidao je ligament kolena u meču sa Portlandom i više nije zaigrao za ekipu, pa je kasnije trejdovan, a o tome koliko je on kasnije falio timu pričao je i Nikola Jokić.

Videćemo koju ulogu je njemu u ekipi namenio Željko Obradović, a to će najverovatnije zavisiti i od ostalih pojačanja.

(Telegraf.rs)

Video: Dante Eksum otkrio kojeg je pola dete koje je na putu: Rekao i da li će poneti srpsko ime

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA