≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi otkaz u reprezentaciji Grčke

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mnogo problema ima selektor Itudis

  • 0
Košarkaška reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Nekadašnji košarkaš Panatinaikosa Dimitris Agravanis neće igrati za reprezentaciju Grčke na predstojećem Svetskom prvenstvu, koje će od 25. avgusta do 10. septembra biti održano u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

U saopštenju Košarkaškog saveza Grčke se navodi da je Agravanis posle jutrošnjeg treninga zatražio od selektora Dimitrisa Itudisa da iz ličnih razloga bude izostavljen iz nacionalnog tima. Agravanis je odmah napustio trening kamp selekcije Grčke i neće igrati za nacionalni tim na Mundobasketu. Selekcija Grčke će večeras igrati meč protiv Italije na "Akropolis kupu" u Atini.

Agravanis je pre dva dana odigrao nešto manje od dva minuta za selekciju Grčke i postigao je samo jedan poen na meču protiv Srbije (64:71). On je prošle godine na Evropskom prvenstvu za Grčku prosečno postizao 6,3 poena i imao je 2,7 skokova po meču.

Agravanis (28) je trenutno bez angažmana, pošto je drugi deo prošle sezone igrao za Panatinaikos, a ranije je nastupao za Peristeri, Napoli, Promiteas, Olimpijakos, Panionios i Marusi. Grčka će biti oslabljena na SP, pošto za nacionalni tim neće igrati Kostas Slukas, Tajler Dorsi i Nik Kalates, dok su pod znakom pitanja Janis i Kostas Adetokumbo.

Grčka se na SP nalazi u grupi C sa SAD, Jordanom i Novim Zelandom.

(Telegraf.rs)

Video: Ko je to očekivao, taj nema veze sa košarkom": Papanikolau nije verovao u finale Srbija - Grčka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA