Vreme čitanja: oko 2 min.

"Četvorica spavaju u istoj sobi i dodiruju se nogama": Nurkić i Musa raspalili o uslovima u reprezentaciji

Vreme čitanja: oko 2 min.

Odavno Košarkaški savez BiH kuburi sa finansijama, ta priča nije od skora i svima je dobro poznata. Zbog toga umalo i košarkašice nisu učestvovale na nekoliko takmičenja

  • 6
Jusuf Nurkić Foto: Steph Chambers / Getty images / Profimedia

Prva zvezda košarkaške reprezentacij BiH, Jusuf Nurkić, nije nimalo želeo da krije situaciju s kojom se reprezentativci te zemlje suočavaju tokom priprema za pretkvalifikacioni olimpijski turnir.

Član Portlanda je na konferenciji za medije bez dlake na jeziku rekao u koliko lošim uslovima su igrači trenirali u prethodnom periodu.

- Zadnjih 30 godina imamo iste probleme. Imamo velike probleme sa uslovima svake godine, ne možemo osnovne stvari dobiti i nemamo se kome obratiti. Mi pravimo mnogo bolje rezultate od uslova. Mi nemamo uslove, četvorica spavaju u jednoj sobi. Nemamo kondicionog trenera. Političarima plate ne kasne, ništa im ne kasni. Mi moramo osigurati normalne uslove deci koja u budućnosti žele nastupati za BiH. Kod nas je cirkus i igrači će odlaziti da igraju za reprezentacije - poručio je Nurkić.

I njegov saigrač Džanan Musa, nije hteo da ćuti, već se nadovezao na takve reči.

Tuča Košarka Real Madrid Partizan Foto: Profimedia/900/Cordon Press

- Stvari koje je Jusuf rekao mi svi znamo i one se moraju rešiti odmah. Mi nemamo plan, nemoguće je da u jednoj reprezentaciji četvorica spavaju u jednoj sobi i dodiruju se nogama. Bitno je da Savez stane iza nas. Druge selekcije imaju po 9-10 pripremnih utakmica, a mi imamo dve. Mi idemo da osvojimo turnir, ali pitanje je da li je ovo normalno - rekao je igrač Real Madrida.

Odavno Košarkaški savez BiH kuburi sa finansijama, ta priča nije od skora i svima je dobro poznata. Zbog toga umalo i košarkašice nisu učestvovale na nekoliko takmičenja.

Frustraciju zbog toga ne krije i kapiten nacionalnog tima Miralem Halilović.

- Savez mora naći način da finansira sam sebe. Pogledajte šta radi Slovenija. Zašto ne postaviti neke fan šop radnje, reklame sa momcima poput Garze, Nurkića... To nas frustrira, sve je uvek improvizacija. U teretanu idemo taksijem, spava se po autima… Mi dolazimo ovde iz ljubavi.

Bosna i Hercegovina učestvuje na evropskom pretkvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u parizu 2024. godine. Oni su u grupi B sa Portugalijom, Mađarskom i domaćinom Poljskom.

(Telegraf.rs)

Video: Jusuf Nurkić oteo i bacio telefon dečaka iz publike: Incident Bosanca na NBA utakmici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vu

    11. avgust 2023 | 19:00

    Što se bave košarkom nije to za bosance. Neka igraju hrkljuš to je za njih.

  • Febo

    11. avgust 2023 | 19:51

    Ako se samo sa nogama dodiruju nije opasno

  • Lala

    11. avgust 2023 | 18:41

    Svaka cast na ljubavi, trudu, zrtvi i toleranciji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA