≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Drugi poraz Mege od Rodmanovog sina i NBA talenata, Topić debitovao i pokazao da će biti ogromno pojačanje

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nikola Topić je na debiju upisao 10 poena uz 3 asistencije, a dvocifren je bio i Uroš Plavšić, takođe sa 10 poena uz 12 skokova

  • 0
Rodmanov sin DJ Rodman Foto: Filip Plavčić

Košarkaši Mege poraženi su sa 71:62 u drugoj pripremnoj utakmici na Mikonosu protiv Univerziteta Južna Kalifornija.

Ipak, i pored dva poraza, trener Marko Barać ima razloga da bude zadovoljan, jer je u drugom meču debitovao Nikola Topić, najveće pojačanje ekipe i odigrao je sjajan meč, kao i Uroš Plavšić, koji je bio odličan i u prvom i u drugom meču, a koji je takođe nedavno pojačao tim.

Nikola Topić je na debiju upisao 10 poena uz 3 asistencije, a dvocifren je bio i Uroš Plavšić, takođe sa 10 poena uz 12 skokova.

KK Mega Mikonos Foto: Filip Plavčić

Za razliku od prvog meča, koji je bolje počela Mega, u ovom je USC bolje otvorio duel. Poveo je američki koledž sa 13:0 poale prvih nekoliko minuta, pa je trener Marko Barać na teren morao možda i ranije nego što je planirao da ubaci Nikolu Topića.

Srpski reprezentativac je brzo povezao redove Mege, igra je konsolidovana, a upisao je i debitantske poene, a kasnije nastavio da poentira i smanjuje razliku, u Uroša Plavšića, koji je dominirao u prvoj utakmici i pokazao da će biti veliko pojačanje pod košem.

Do kraja poluvremena Mega je skoro potpuno istopila razliku, pošto je bilo 33:32 za Amerikance.

Nastavila se velika borba i u trćoj deonici uz rezultatsku klackalicu i smenjivanje ekipa u vođstvu, ali je USC uspeo pred poslednju četvrtinu uz vođstvo od 50:48.

Megu je u nastavku stao šut, ali se igrala čvrsta odbrana, pa USC nije uspeo značajnije da se odlepi. Ali, imao je pet poena razlike na pet minuta do kraja, aonda je Bugi Elis pogodio bitnu trojku i odveo svoj tim na +8.

KK Mega Mikonos Foto: Filip Plavčić

Navijači u hali, koji su prevashodno bili na strani USC-a su počeli da skandiraju "difens, difens", po ugledu na NBA navijače, tražeći odbranu od svog tima, ali ih je Topić utišao trojkom.

Međutim, kasnije je Di Džej Rodman, inače sin legendarnog Denisa Rodmana napravio malu bravuru i ulazom na drugi obruč pogodio bitan poen, a kasnije je usledila trojka Kobija Džonsona, nakon čega je USC otišao na 10 razlike utisak je da je tada prelomljen meč.

Mega je pokušavala, ali nije uspela da se vrati, jer je razlika bila prevelika za toliko malo vremena do kraja.

(Telegraf.rs)

Video: Debitantski koš Nikole Topića za Megu na Mikonosu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA