≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čović najavio: "Cilj Zvezde su trofeji, F4 i da napadnemo titulu Evrolige"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crveno-beli su napravili moćan tim za predstojeću sezonu

  • 30
Nebojša Čović Printscreen: TV Prva

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović bio je gost TV Prva u emisiji "Jutro" i tom prilikom govorio je o brojnim košarkaškim temama.

Deo razgovora posvećen je reprezentaciji Srbije koju očekuje Svetsko prvenstvo, ali se govorilo i o nastupu Crvene zvezde u Evroligi i ABA ligi sledeće sezone, kao i o regularnosti suđenja.

- Zvezda je napravila dobar tim. Videćemo da li ćemo još neko pojačanje dovesti. Imamo iskusnog trenera i dobar stručni štab. Naš cilj je da napravimo plasman za ulazak na F4 Evrolige, naravno i da sve ostale trofeje osvojimo i da napadnemo trofej Evrolige. Da se ne bismo pogrešno razumeli, selekcija je pojačana, ali biće pojačana i ulaganja. Mi to ističemo, mi smo klub koji vrlo transparentno daje kompletne pregelede svojih finansija i svoje troškove. Mi smo vrlo zahvalni državi i to ističemo. Za 12 sezona, Zvezda je osvojila 22 trofeja.

O ABA ligi i ABA Superkupu

Čović je objasnio deševanja u vezi sa odigravanjem ABA Superkupa i istakao da bi trebalo razmisliti o domaćoj ligi.

- Ova sezona koja se završila, to je bio ružan cirkus koji se ponavlja iz godine u godinu. Zvezda preispituje svoje stavove i učešće i u Regionalnoj ligi. Što se tiče Superkupa, tu nema mistifikacije. Zvezda je raspoložena da ga igra, predložila je termin da to bude 12. septembra, i to je usvojeno na Skupštini, koje traju i po 20 sati. Nakon toga su se vratili i zadržali stari termin. Naime, 18. i 19. septembra je seminar trenera Evrolige u Barseloni. Mi nećemo da igramo Superkup bez našeg trenera. Evroliga je Evroliga.

- Hoćemo da imamo regularnu Regionalnu ligu u svakom pogledu. I u pogledu suđenja i u pogledu ponašanja publike. Ne igramo utakmice da bi nas neko verbalno i fizički linčovao. Ja sam bio na operaciji, verujte mi, ne bi se igrala peta utakmica. Spakovali bismo se i vratili i u autobus. Nakon prvih petardi i topovskih udara. Tada nas ni žandarmerija nije zaštitila.

O suđenju

- Da bude normalno suđenje. Postiže se tako što ćemo svi kontrolisati i pratiti suđenje. Otvorile su se priče da li su sudije bile korumpirane. Dokaz je kako je sudija sudio utakmicu. Na tom delu treba puno da se radi. Mi bi trebalo da procenimo, da li Regionalna liga daje doprinos našoj košarci. Mislim da Telekom daje preko 2 miliona evra godišnje za ABA ligu. NLB banka daje ok 400, 500 hiljada. Negde oko 2, 5 miliona. Znate, te pare da uložimo u domaću ligu, isto bi dobili veliku i značajnu ligu. Jesam da napravimo dobru analizu. Sport nije varijanta u kojoj ćete postaviti korporativni način razmišljanja pojedinih gazda. Mislim da nije baš bilo regularno suđenje u toku ABA lige, ali, zato to i analiziramo.

- Ako nam vi u medijima isto pomognete, da se u komentarima ne širi mržnja između Zvezde i Partizana, da ne širimo mržnju među klubovima - zaključio je Čović.

(Telegraf.rs)

Video: Nikola Topić o prelasku iz Mege u Zvezdu i dogovoru sa Svetislavom Pešićem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ponos Srbije ⚫️⚪️

    12. avgust 2023 | 11:53

    Pa ovaj svake godine isto prica. Ne treba vise nikome kalendar samo da se slusa sta prica ovaj posto svake godine sve isto. U toku leta prica da napada sve, tamo negde u decembru vec menja pricu i tad napada samo aba ligu posto se na evroligu ne loze, onda u februaru otprilike krecu saopstenja njegova vezana za ispitivanje regularnosti aba lige i tamo negde kad ucuti zna se da je maj mesec posto se sezona zavrsava tad a on bez ijednog trofeja i sva njegova obecanja neispunjena. I tako opet u krug kad krene nova sezona cirkus pravi sa ovima 😂😂

  • Aleksandar

    12. avgust 2023 | 11:51

    Kad ode Čović svanuće srpskoj košarci.

  • Atila17

    12. avgust 2023 | 11:50

    Pa vi se ne palite na f4.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA