Vreme čitanja: oko 1 min.

Sale Đorđević i Kina izgubili sa 49 razlike: Nemci furiozno srušili rivala Srbije na Mundobasketu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Težak poraz za našeg bivšeg selektora

  • 6
Aleksandar Sale Đorđević Foto: Tanjug/Tanja Valič

Košarkaška reprezentacija Kine doživela je vrlo težak poraz na pripremama za Mundobasket. Selekcija našeg bivšeg selektora Saleta Đorđevića izgubila je sa čak 49 poena razlike od Nemačke na DBB Superkupu - 107:58.

Već od samog starta meča bilo je jasno da se Kinezima ne piše dobro. Do poluvremena su Nemci izgradili prednost od 26 poena (49:23), da bi u nastavku samo nastavili da gaze istim ritmom.

Najveća prednost koju smo videli iznosila je tačno 50 poena, ali su Kinezi jednim slobodnim bacanjem smanjili katastrofalan poraz.

U selekciji Nemačke videli smo čak pet dvocifrenih košarkaša. Najefiaksniji je ponovo bio sjajni Franci Vagner sa 20 poena, pratili su ga Maodo Lo i Denis Šruder sa po 17, dok je Nils Gifaj dao 16 poena, a Danijel Tajs 11.

U selekciji Kine su samo dva igrača bila dvocifrena. Bili su to Fu Hao sa 10 poena i Kajer sa isto toliko.

Selekcija Kine inače igra sa Srbijom u grupi na Mundobasketu, a sa Orlovima će odigrati i prijateljski meč 20. avgusta, šest dana pred početak takmičenja.

Nemci će u finalu igrati sa Kanadom, sa kojom su se već sastali pre samo par dana, dok će Kina u meču za treće mesto igrati protiv Novozelanđana.

(Telegraf.rs)

Video: Marković: Težak je period ispred nas, prelaz u seniorsku košarku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ribnicanin89

    12. avgust 2023 | 22:01

    Nije Franci nego Franc Vagner i nije Šruder nego Šreder isto kao onaj kancelar što nas bombardovao. Čisto da znate

  • Sharac

    13. avgust 2023 | 04:53

    Ja vec godinama, godinama govorim da mi imamo ispodprosjecne trenere. Nemamo nijednog trenera koji nesto zna o modernoj Fiba kosarci. Osim Kokoskova koji nesto zna jer je ucio u Americi ovo sve ostalo je buranija. Ja sam prije 10 godina ovo pisao. Grmaljska, sporacka kosarka. A od grmalja niko ne moze da skoci. Nama je prduljica bio glavni centar. Mi smjehota od kosarkaske reprezentacije. Nas je Izrael rasturio na proslom takmicenju. Mi nismo znali dje je lopta. Sporac Jokara zna da se s loptom ne bi sastavio pa je pobjegao, a iduce godine ce mu zena buti trudna opet pa ce da eskivira. U nas se pogresno radi. Mu uopste ne poznajemo taj sport. Navijaci su nam k a t a s t r o f a. Uzas jedan. Nikad mi nismo bili dobri. Staticna kosarka. Puno treninga doduse u vrijeme kad nije bilo komercijale pa drugi kao Njemci nisu se puno bavili tim sportom. Brzo su pokupili osnove nase kosarke iz 47-me a koje smo preuzeli od Zbornaje Komande. Nba je imala los sut, to se brzo korigovalo. Krenula je naucna kosarka u Evropi pa Popovic trener dovlaci u Nba Skariola, "da uci od njega". Nama trebaju samo strani treneri, u svim uzrastima. Iz Spanije i Italije. Ja gledam ove nase igrace do 16god, oni su vec izgubljeni, pogresno nauceni. Ista matrica kao i kod seniora. Nemaju sistem igre. Kina je u najvecoj zabludi i treba pod hitno da se okane nasih trenera i da kupi trenere u SAD i Spaniji itd.

  • miro

    12. avgust 2023 | 22:22

    Nikakav trener bio i ostao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA