Vreme čitanja: oko 1 min.

Još dvojica srpskih košarkaša osumnjičena da su nameštala utakmice: FIBA otvorila nove postupke

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nedavno je postalo poznato da je suspendovan Stefan Šajin

  • 2
KLS Foto: MN Press

Nakon što je FIBA doživotno suspendovala Stefana Šajina, čelna kuća košarke odlučila je da otvori još nekoliko postupaka zbog sumnje u nameštanje utakmica, čime želi da zaštiti integritet igre.

Naime, najnovija dva postupka FIBA je otvorila protiv Ljubomira Č. (29) i Marka R. (30) koji se sumnjiče za uticanje na krajnji ishod pojedinih utakmica. Obojica su bili članovi mnogobrojnih klubova u našoj zemlji, ali i u inostranstvu, prenosi Nova.

Upravo ih FIBA sumnjiči za uticanje na integritet mečeva van naše zemlje. Ljubomir Č. i dalje je član srpskog kluba za koji je u jednom trenutku karijere nastupao i Marko R.

Pre nekoliko sedmica su pokrenuti i postupci protiv trojice košarkaša iz KLS - Nikole Ć. (26), Davida M. (27) i Aleksandra I. (27). FIBA je prvobitno otvorila postupke protiv Davida M. i Aleksandra I. da bi nakon toga dodala na spisak i Nikolu Ć.

Podsetimo, KLS je plasirao saopštenje još početkom jula meseca u kojem se navodi da će se čelna organizacija zajedno sa FIBA boriti da očisti srpsku košarku od neregularnosti. Svim igračima preti zabrana igranja na neki period ili doživotno, ako se dokaže da su krivi.

Klubovi KLS nisu pod istragom, već samo igrači. Iz KLS je najavljeno da će u septembru biti organizovana radionica koja će biti usmerena na edukaciju klubova, igrača i ostalih uključenih u košarkaška takmičenja.

(Telegraf.rs)

Video: Nikola Topić na prvom treningu sa reprezentacijom: Najtalentovaniji srpski košarkaš se priključio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA