≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spektakl: Kanađani dobili Nemce u meču od 225 poena, Olinik "zalepio" Vagnera u zadnjem napadu produžetka!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sjajna utakmica u Hamburgu

  • 0
džoel embid Foto: Tanjug/Ap

Spektakularnu utakmicu gledali smo u Hamburgu u finalu DBB Superkupa! Iako pripremna, imala je "mali" takmičarski značaj, a Kanađani su posle neverovatnog preokreta i produžetka savladali Nemce u drami - 113:112. 

Krenućemo od poslednjeg napada u produžetku u kojem su Nemci mogli da stignu do pobede. Ali isprečio se neverovatni Keli Olinik, koji je dugačkim rukama sprečio Vagnera blokadom da donese radost domaćima.

A potom ćemo pomenuti kako je Kanada došla do ovog produžetka! Gubila je sa devet razlike pred poslednjih deset minuta, imala je i minus od pet poena pred završnih 60 sekundi.

Međutim, Ar-Džej Beret je prvo izvukao 2+1 u narednom napadu Kanade, potom je Franci Vagner promašio dvojku, što je iskoristio ponovo Beret i postao junak Kanade, donevši joj dodatnih pet minuta.

Generalno, gledali smo efikasnu košarku, sa dosta poena. Uglavnom su vodili Nemci, mada ta razlika većinom nije išla preko 10 poena.

Najefikasniji kod Kanađana bili su Beret sa 31 poenom, potom Gildžes-Aleksander sa 25 poena, kao i Olinik koji je ubacio 21 poen. Na drugoj strani, Šruder je dao 26 poena, Franci Vagner 18, a Tajs je dodao 16.

(Telegraf.rs)

Video: Nikola Topić na prvom treningu sa reprezentacijom: Najtalentovaniji srpski košarkaš se priključio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA