Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrvatska pregazila Švedsku i gotovo osigurala polufinale pretkvalifikacionog turnira za Olimpijske igre

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slavili su Hrvati sa +32

  • 1
Košarkaška reprezentacija Hrvatske Foto: FIBA (fiba.basketball)

Košarkaška reprezentacija Hrvatske vrlo je blizu da se plasira u polufinale pretkvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, pošto je danas slavila i na drugom meču u dvorani "Sinan Erdem" ovoga puta protiv Švedske - 67:99!

Iako je u timu Švedske igrao vrlo raspoloženi Klerens koji je ubacio čak 29 poena uz pet skokova, a koji je uputio 27 šuteva, Hrvatska je uspela da zaustavi sve ostale igrače ove reprezentacije i da ostvari pobedu.

Gusto je bilo samo do pred poluvreme, a od tada su Hrvati uhvatili ritam, a u trećoj deonici potpuno samleli Šveđane, pošto su taj period dobili sa čak 21:7. U četvrtom kvartalu su takođe bili efikasni i bilo je potrebno malo da dođu i do stotke.

Na kraju, Džejlen Smit je ubacio 24 poena za Hrvate, a Roko Badžim ga je pratio sa 15 poena. Dvocifreni su bili još Ivica Zubac sa 13 poena, Mario Hezonja sa 11, odnosno Toni Perković sa 10.

Hrvatska je ovime gotovo izvesno obezbedila plasman dalje zbog ubedljivosti pobede nad Švedskom. U poslednjoj rundi grupne faze igraju sa Holandijom za prvo mesto u grupi, ali i da bi dali nadu Švedskoj da može u polufinale.

(Telegraf.rs)

Video: Pitali smo Jokićeve Somborce šta misle o tome što ne igra za reprezentaciju?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    15. avgust 2023 | 17:13

    ubrzo ce i srbija sa vama ..ovo sto rade u kosarci ovi iz zvezde je sve samo ne srbija..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA