≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Birčević nahvalio miljenika Grobara: "Lepo je što je on na čelu reprezentacije!"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stefan Birčević je otkrio šta očekuje od reprezentacije na predstojećem Mundobasketu

  • 1
Bogdan Bogdanovic Stefan Bircevic reprezentacija srbije Foto: MN PRESS/Marko Metlas

Bivši košarkaš Partizana i vešestruki osvajač medalja sa Srbijom dao je intervju za B92 u kome je izneo stav o timu za predstojeće Svetsko prvenstvo.

-Deluje da je ovo dobra grupa momaka i da će oni napraviti dobru hemiju, što je na kraju i najvažnije. Ja mislim da je sve to bitnije od individuelnog kvaliteta. Najbitinije je da tim bude adut Srbije, da pokažemo želju, kvalitet i to da smo zemlja košarke. Timski duh treba da bude najveća snaga.

Naglasio je koja je obaveza navijača i da je ekipi neophodna podrška.

-Uzaludno je pričati o igračima koji nisu tu, lepše je pričati o onima koji su tu i koji brane čast reprezentacije i koji će sigurno dati sve od sebe da predstave našu državu u najboljem svetlu. Setimo se 2014. i 2017. godine, koliko je bilo otkaza, pa smo dolazili do finala. Srbija je zemlja košarke i uvek ćemo imati dovoljno igrača, bez obzira ko se odazove. Važno će biti koliko će timski biti spremni, koliko će se prilagoditi i podrediti timu kao individue.

Na to je dodao komentar o bivšem beku Partizana i njegovom saigraču iz reprezentacije Bogdanu Bogdanoviću.

-Lepa je stvar što je Bogdan na čelu reprezentacije. On je svojim primerom, igrama i svemu onom što je uradio za reprezentaciju, zaslužio da bude kapiten. Siguran sam da će on to sve na najbolji mogući način vratiti.

Zaključio je da veruje da ovaj tim može da napravi veliki uspeh i da veruje u tim. Stefan Birčević je u karijeri sa nacionalnim timom osvojio 3 srebra - na Olimpijskim igrama, Svetskom prvenstvu i Evropskom prvenstvu. Ostatak intervjua možete pročitati ovde.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte kako su Jokić i Gordon gledali trku Nikolinog konja: Amerikanac sve vreme navijao jako

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOBA

    16. avgust 2023 | 18:42

    Birčević je najnetalentovaniji igrač koji je obukao dres naše reprezentacije,spomenik da podigne Saši Đorđeviću,sećam se isceniranog sukoba sa Micovim da bi njegov mezimac Birčević bio na spisku koji košarkaški nije do kolena bio Micovu,ali zato je bivši selektor tu nekorektnost i pristrasnost platio kasnije,kako seješ,tako žanješ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA