Vreme čitanja: oko 1 min.

Ponitka odličan u pobedi protiv Bosne: Nurkić nije bio dovoljan, Poljaci idu dalje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odigran je kvalifikacioni meč između Poljske i Bosne i Hercegovine, a pobedu odnosi Poljska

  • 0
mateuš ponitka poljska Foto: Marko Metlas /MN PRESS

Reprezentacije Bosne i Hercegovine i Poljske nisu uspele da se kvalifikuju na Svetsko prvenstvo, pa ovo leto koriste da odigraju kvalifikacije za Olimpijske igre koje će se održati u Parizu 2024. godine.

Ove dve selekcije su bile u grupi sa Portugalom i Mađarskom, kasnije su se u polufinalu ukrstili, Bosna sa Izraelom, a Poljska sa Estonijom.

Kako su savladali svoje protivnike, ponovni susret su imali u finalu 20. avgusta kada je nakon neizvesne završnice slavila, ipak bolja ekipa Poljske.

Za Poljake najbolje su odigrali Mihal Sokolovski sa 16 poena i 7 skokova, Aleksander Balcerovski sa 14 poena, 7 skokova i 3 asistencije, a odličan je bio i novi košarkaš partizana Mateuš Ponitka koji je dodao 10 poena, 8 skokova, 5 asistencija i 2 ukradene lopte.

Za tim BiH najefikasniji je bio Aleksandar Lazić sa 16 poena i 8 skokova, a pomogli su i Edin Atić sa 15 poena, Musa sa 10 i Jusuf Nurkić sa 11 poena i 12 skokova.

(Telegraf.rs)

Video: Jovićev hit odgovor novinarima pred put na Mundobasket

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA