≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vreme ipak ne leči sve rane: Tri godine nije među nama, a danas bi slavio rođendan

Vreme čitanja: oko 1 min.

Košarkaška javnost i dalje ne može da se pomiri sa njegovim odlaskom sa ovog sveta

  • 1
Kobe Bryant, Kobi Brajant Foto: Tanjug/AP

Jedan od najvećih ikada, popularna "Mamba", Kobi Bin Brajant danas bi slavio svoj 45. rođendan. Međutim, prerano nas je napustio usled helihopterske nesreće 26. januara 2020. godine.

Zbog njega se nije samo menjala igra pod obručima, već i mentalitet ljudi. Verovalo se u mentalitet "Mambe" koji je promenio mnoge živote, veruje se i danas i deluje da njegov uticaj nikad neće nestati.

Kobi je pred smrt imao velike planove, osnovao je brojne košarkaške akademije, bio je spreman da se bori za unapređenje ne samo muške, već i ženske košarke. Pokretač je brojnih fondacija pomoći onima kojima je ta pomoć potrebna.

Brajant je draftovan 1996. godine od strane Šarlot Hornetsa, sa 13. pozicije. Međutim, celu karijeru je proveo u samo jednom klubu - Los Anđeles Lejkersima. Tamo je upoznao svoju ženu Venesu, kasnije majku svoje tri prelepe ćerkice.

Sa Lejkersima je osvojio sve što se može osvojiti: 5 naslova NBA prvaka, MVP nagradu jednom, titulu MVP-a finala 2 puta, 18 Ol-Star nastupa, 11 puta član prvog tima, 2 puta član drugog. Osvajač je brojnih nagrada za delo, za vreme igračke karijere i posle. Sa reprezentacijom SAD osvojio je Olimpijske igre 2 puta 2008. i 2012. godine.

Preminuo je u helihopterskoj nesreći 26. januara 2020. godine, kada se zaputio sa ćerkom i njenim saigračima ka trening kampu. Usled lošeg vremena, taj let nikada nije dostigao svoju destinaciju, a mi smo ostali bez divnih ljudi i jednog od najvećih ikada.

Danas je uvrženo mišljenje da se svako lako može zameniti, o čemu se može diskutovati, ali Kobi - ti si nezamenjim.

(Telegraf.rs)

Video: Džordan u suzama: Kobi je od mene napravio mim za plakanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA