Vreme čitanja: oko 1 min.

Mesina slikovito opisao saradnju sa mladim igračima: "Ako ti trebaju pelene, ne možeš očekivati minute"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Etore Mesina trener Olimpije iz Milana pričao je o odnosu mladih igrača prema trenerima i igri

  • 0
Etore Mesina Foto: MN Press

Trener i igrači Olimpije iz Milana su započeli pripreme, a u danu otvorenih vrata za medije Etore Mesina je prokomentarisao saradnju sa mladim igračima.

- Sada ću izvaditi "kamenčić iz cipele", nešto što me zasmejava, a u isto vreme čini malo besnim. Ima dosta ljudi koji ističu kako ne puštam mlade igrače da igraju, ali kada treniram nacionalni tim puštam da igraju Kolbelja, Bineli, Markonato. U Virtusu sam koristio Đinobilija, Jarića, Nestorovića puno, a takođe Smodisa i Andersena. Davao sam minute Barnjaniju i napravio sam plan da Kurbanov igra 20 minuta u finalu Evrolige - istakao je italijanski stručnjak, pa je nastavio - Koristim mlade igrače, one dobre, ali nije pitanje samo talenta. Možda mladi igrači koje trenutno imam u Milanu nisu dovoljno dobri kao ostali i pričao sam ranije da mogu ostati na terenu sa dobrim karakterom.

Potom je napravio kratku anologiju čime je objasnio kako izgleda odnos mladog igrača prema igri i treneru.

- Realna razlika je karakter igrača. Ako izađeš na teren i napraviš dve greške, pa počneš da se ponašaš uplašeno zato što je trener krenuo da viče na tebe, to nije u redu. Ako ti trebaju pelene, ne možeš ostati na terenu - zaključio je Mesina.

Armani je prethodne sezone završio na 12. poziciji u Evroligi nakon jako lošeg starta sezone. Godinu im je izvukao Šabaz Nejpir koji je pojačao tim malo posle polusezone.

(Telegraf.rs)

Video: Svetislav Pešić pred Italiju govorio o Simaniću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA