≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Basketaši Srbije posle neviđene drame u polufinalu: "Brka" brutalnim kucanjem presudio Holanđanima!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kakva drama u Jerusalimu

  • 1
Strahinja Stojačić Printskrin: Sport klub

Basketaši Srbije savladali su Holandiju sa 21:19 u četvrtfinalu i plasirali su se u polufinale Evropskog kupa u basketu 3x3, koji se igra u Jerusalimu. Strahinja Stojačić, Stefan Kojić, Marko Branković i Nemanja Barać su opravdali ulogu favorita i savladali su nezgodnog rivala i boriće se za medalju posle neviđene drame, gde su i jedni i drugi mogli do pobede.

Naši basketaši su bolje počeli meč, napravili su tri poena razlike, ali su Holanđani u jednom momentu počeli da pogađaju i došli su do izjednačenja od 8:8, potom i 10:10, a onda su čak i preuzeli vođstvo i poveli sa 11:10.

Stojačić je potom pogodio dva slobodna bacanja i vratio Srbiji vođstvo. Igralo se zatim koš za koš, a zatim je Branković pogodio za dva i Srbija se odlepila na 15:13.

Holanđani su posle tajmauta pogodili dvojku i izjednačili, a onda smo videli dva laka poena na obe strane, a potom je Stojačić pogodio težak ulaz i doneo Srbiji poen prednosti. Potom je Branović pogodio dva poena posle bacanja.

Zatim su odigrali fenomenalnu akciju Branković i Barać i Srbija je došla do 20:15. Potom je usledila neverovatna serija Holanđana, koji su imali i trojku za pobedu, ali su je promašili.

Usledila je borba pod košem i čelendž da se vidi kome pripada lopta. Ona je pripala Srbiji, na teren se vratio Stojačić, koji je promašio šut za dva za pobedu. Usledila su tri šuta Holanđana za pobedu, ali su sva tri promašili. Na kraju je lopta pripala Srbiji 10 sekundi pre kraja meča, odgovornost je preuzeo Stojačić, koji je krenuo u napad i izveo brutalno zakucavanje kojim je doneo Srbiji pobedu i borbu za medalje.

Basketaši Srbije će u polufinalu igrati protiv Letonije od 17.30, koja je savladala Češku sa 17:11.

(Telegraf.rs)

Video: Dušan Bulut za Telegraf: O Mundobasketu, Olimpijskim igrama, Srbiji, i zašto ga "boli" Japan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igi

    7. septembar 2023 | 10:25

    Propustio sam ovo. Daj bre vratite "sta od sporta nude televizije danas". Ne znam zasto ste ukinuli to, bilo je bas korisno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA