≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Basketaši Srbije u finalu Evropskog prvenstva

Vreme čitanja: oko 2 min.

Finale je na programu večeras u 19.55 časova, rival je Litvanija

  • 2
Marko Branković bakset Foto: Piotr_Jagielowicz / imago sportfotodienst / Profimedia

Basketaši Srbije plasirali su se u finale Evropskog prvenstva, pošto su pobedili Letoniju rezultatom 21:18!

Vodila je Srbija praktično celi meč, Imala +5 u finišu (19:14), da bi Letonci ubacili dve brze dvojke i uneli dramu koju je Marko Branković rešio pogotkom ispod koša. Na kraju, borba za zlato sa Litvanijom.

Meč je počeo tako što je Kojić pogodio za 1:0 preko levog ulaza, da bi Letonci preko Lacisa ubacili dvojku. Stojačić je brzo ušao sa klupe i dao koš i dodatno slobodno bacanje - 3:2.

Stojačić je potom pogodio neverovatan šu iz ćoška, i to uz zvuk sirene, ali su Letonci odmah vratili istom merom - 4:4. Branković je povisio na 5:4, možda su sudije mogle da sviraju i faul, mada se nisu oglasile i narednog trenutka kada je jedan Letonac ostao na zemlji.

Izgubio je rival loptu, Barać je pogodio za 6:4, da bi Kojić promašio šut za dva posle poena Lasmanisa (6:5). Ipak, "ispravio" se Kojić nekoliko trenutaka kasnije kada je pogodio dvojku za 9:5, a Barać ga je ispratio za 10:5 pre tajm-auta na 6.35 do kraja.

Strahinja Stojačić Foto: Belga / ddp USA / Profimedia

I Stojačič je bio precizan za dva (12:6), i to nakon što je pogodio preko ruke. Letonci su smanjili na 12:8 sa linije za penala, a Branković je na 5.10 do kraja bio siguran za 14:9. Letonci su pri rezultatu 14:10 za nas dobili tehničku grešku, a Stojačić je bio precizan sa linije penala - 15:10. Međutim, dodatni napad nije ništa doneo, sem faula u napadu.

Pogodio je Branković levom rukom bitan koš za 16:12, zatim i dvojku za 18:13. Barać je pogodio o tablu za 19:14, Letonci su ubacili dvojku za 19:16, zatim i za 20:18, da bi Branković pogodio za 21:18

Srbija je do polufinala stigla pobedom nad Holandijom (21:9), koja je promašila četiri vezana šuta za trijumf, dok su Letonci savladali Češku sa 17:11. Naš tim je, inače, četvorostruki uzastopni šampion Evrope, a na EP u Jerusalimu igra u sastavu Strahinja Stojačić, Stefan Kojić, Marko Branković i Nemanja Barać.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA