≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Pobeda Partizana u prvom meču u Banjaluci

Vreme čitanja: oko 3 min.

Crno-beli su pokazali karakter

  • 18
KK Partizan - KK Real Madrid Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Partizana porazili su Hapoel iz Jerusalima 86:81 u prvom pripremnom meču odigranom na Međunarodnom turniru povodom 50 godina Igokee u Laktašima.

Imao je Željko Obradović na raspolaganju faktički sve igrače osim Alekse Avramovića koji se nalazi na Mundobasketu u Manili sa reprezentacijom Srbije, gde iščekuje finale sa Nemačkom koje je na programu u nedelju.

Sve je krenulo sjajno po crno-bele, vrhunski odigrana prva četvrtina sa čak 30 datih poena i dvocifrena razlika na kraju iste mogu biti dobar pokazatelj navijačima šta može ova ekipa tokom sezone, iako je sastav još uvek nekompletan.

Dijametralno suprotno je odigran drugi kvartal, rival je lako sustigao crno-bele. Delom i zbog trenera Aleksandra Džikića koji je sjajno postavio svoje izabranike, delom i zbog nešto lošije realizacije tima Željka Obradovića. Na pauzu su Izraelci otišli sa vođstvom 47:43.

Drugi deo susreta protekao je u daleko većoj neizvesnosti. Početkom četvrte deonice moglo se naslutiti da je Hapoel bliže pobedi pošto su imali čak sedam poena viška, ali je Partizan nakonm tajm-auta zaigrao kao preporođen. U samoj završnici održavali su crno-beli dva poseda plusa i zasluženo su slavili.

Kao na domaćem parketu Partizan se osetio u Laktašima uz veliku podršku sa tribina, a pristalice su prvi put mogle da vide na delu Frenka Kaminskog, Pi Džej Dožera, povratak Ognjena Jaramaza... Najefikasniji u Partizanu bio je upravo Jaramaz sa 12 poena, Zek Ledej i Balša Koprivica su dali po 10, po devet su dali Džejms Naneli i Danilo Anđušić, a kapiten Kevin Panter je postigao šest poena, sve u poslednjoj deonici.

Drugi okršaj na turniru Partizan igra protiv Turk Telekoma već u subotu i ukoliko slavi dan kasnije će u velikom finalu odmeriti snage sa moskovskim CSKA.

Partizan - Hapoel 86:81 (30:20, 13:27, 22:19, 21:15)

Startne petorke

Partizan: Panter, Trifunović, Ponitka, Ledej, Koprivica

Hapoel: Smit, Kerington, Zusman, Endur, Henkins

Uživo:

10. minut (86:81): Odličan završetak duela i poprilično samouverena završncia Partizana, bez ogromne drame. Protiv Turk Telekoma će se tražiti prolaz u finale.

7. minut (78:76): Gledaoci mogu da uživaju u sjajnom duelu dva vrlo dobra tima. Atmosfera i neizvesnost na vrhuncu.

3. četvrtina:

10. minut (65:66): Vrlo neizvestan meč. Niti jedan tim u trečoj deonici nije išao na razliku veću od pet poena.

2. četvrtina:

10. minut (43:47): Stigli su do preokreta izabranici Aleksandra Džikića. Imaće šta da kaže Željko svojim igračima u pauzi.

5. minut (35:33): Pad u igri Partizana u nastavku susreta, nije urodio plodom ni tajm-aut Željka Obradovića.

1. četvrtina:

10. minut (30:20): Dobili su šanse i novbi košarkaši u crno-beloj opremi Jaramaz, Kaminski, kao i stare snage iz prošle sezone. Sjajno je napadački okončao četvrtinu beogradski tim.

5. minut (14:11): Visoka petorka za Partizan na početku daje solidan rezultat. Maltene svi igrači već su se upisali u listu strelaca. Sa druge strane i sastav iz Jerusalima deluje vrlo ozbiljno.

Pre meča:

Međunarodni turnir u Banjaluci u čast 50 godina postojanja Igokee započet je u sredu, a ono što najviše zanima navijače Partizana odvijaće se ove večeri i tokom vikenda.

U svom prvom meču crno-beli će odmeriti snage sa Hapoelom iz Jerusalima, na čijoj klupi sedi Aleksandar Džikić. Susret se igra u hali u Laktašima.

Izabranicima Željka Obradovića ovo će biti prva prava provera pred nastavak priprema. U subotu će igrati sa Turk Telekomom, a u nedelju meč za plasman. Nakon Banjaluke Partizan čeka prijateljski duel na Tašmajdanu sa Fuelabradom 13. avgusta, zatim i ubrzo ABA Superkup.

Izraelci su u svom prvom duelu pobedili Turk Telekom 87:79, pa je Partizanu za prolaz u finale neophodan trijumf i protiv njih i protiv turske ekipe.

Iz druge grupe plasman u finale već je obezbedio CSKA trijumfima nad Igokeom i Galatasarajem.

(Telegraf.rs)

Video: Poruka Željka Obradovića za mlade trenere: Moja vrata su im uvek otvorena

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lakirana cipelica

    8. septembar 2023 | 19:57

    Idemo ljudi jos jace ove sezone. Svi su se jos jace pojacali, naročito zvezda i panata. Sto i stoji u saopstenju evrolige. Sada ce mozda da nam pariraju jedno poluvreme. Partizan sampion

  • 🤦

    8. septembar 2023 | 22:19

    Samilagic u formi, povreda i virusi su proslost...odlicna stvar

  • eto

    8. septembar 2023 | 21:12

    Cisto da se zna, pre 3 dana je FMP dobio ovaj Hapoel

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA