≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nećete verovati kako je rešen jedini pakleni meč Nemaca i Orlova na SP: Šok i drama do poslednje sekunde

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo će biti tek drugi duel na svetskim prvenstvima

  • 0
Srbija Nemačka 2012 Svetsko prvenstvo u košarci Printscreen: Youtube/FIBA - The Basketball Channel

Košarkaška reprezentacija Srbije sastaje se sa Nemačkom u finalu Svetskog prvenstva u košarci 0d 14.40 po vremenu u Srbiji, a ono što je zanimljivo jeste da će ovo biti tek drugi duel dve zemlje.

Od kako je Srbija postala samostalna država, jedini duel sa Nemačkom odigrala je 2010. godine na Mundobasketu održanom u Istanbulu. Tada, naša zemlja je osvojila četvrto mesto, a sa Pancerima se sastala u grupnoj fazi.

Od samog početka, pa do kraja viđena je velika borba. Na samo 20 sekundi do kraja regularnog dela, Nemačka je imala prednost 69:66, ali je Rašić pogodio trojku za produžetak.

Posle nove velike borbe, na dva minuta do kraja Srbija je gubila 79:73, a na samo 40 sekundi do kraja bilo je 82:79 za Nemačku. Ipak, Aleksandar Rašić je pogodio dva slobodna bacanja za 82:81 i smanjio rezultat. Ipak, poslednji napad Srbija ne koristi i Nemci dolaze do pobede.

Ovo je Orlovima bio jedini poraz u grupi, a, na kraju, završili smo kao prvi.

Ono što je usledilo, jeste legendarno polufinale sa Turskom kada sudija nije video kako Tundžeri gazi liniju i u poslednjoj sekundi vodi Turke u finale.

(Telegraf.rs)

Video: Svi za jednog, jedan za svi: Poslednji trening Srbije pred finale Mundobasketa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA