≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zvanično: Nemanja Bjelica se vratio u Crvenu zvezdu!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki povratak na Mali Kalemegdan

  • 26
Nemanja Bjelica Foto: MN Press

Nemanja Bjelica se vratio u Crvenu zvezdu! Ono što se najavljivalo prethodnih nekoliko dana, sada je i obelodanjeno na zvaničnom sajtu crveno-belih.

Nemanja je tokom svoje bogate karijere u kojoj je bio i MVP Evrolige, osvajao srebrnu medalju na SP, bio uzdanica Baskonije, Fenerbahčea, a kasnije i igrač sa izuzetno zavidnim stažom u NBA ligi igrajući za Minesotu, Sakramento, Majami, konačno i Golden Stejt, sa kojim je osvojio šampionski prsten.

Nemanja Bjelica je prve ozbiljne košarkaške korake napravio upravo u dresu Crvene zvezde za koju je igrao u periodu od 2008-2010.godine i postao ljubimac navijača.

Nemanja je rođen u Beogradu 09.05.1988.godine, visok je 208 centimetara, ali ga krasi izvanredna tehnika i šut za visinu koju poseduje i koju su navijači Crvene zvezde bili u prilici da vide u periodu kada je kao nepoznat dečak iz austrijske Arkadije stigao u Crvenu zvezdu i vrlo često igrao i na poziciji plejmejkera kod tadašnjeg trenera Pešića. Nakon odlaska iz Beograda igrao je 3 sezone u ekipi Baskonije kod današnjeg trenera crveno-belih Duška Ivanovića.

Odmah nakon odrađenih testova i pregleda, Nemanja se priključio treninzima ekipe u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lucifer

    12. septembar 2023 | 17:12

    Au ljudi...kao da sanjam....Teo i Bjelica....Dva od 4 Srpska igrača koji su uspevali da uzmu MVP nagradu u Evroligi.Druga dvojica su Dejan Tomašević i naravno Vasa Micić.Sve sami Zvezdaši na listi.A najbolji strelac evrolige u čak 3 navrata je bio Igor Rakočević.(Jedini sa 3 nagrade, po dve imaju Šved,Lengford,Alfonso Ford itd itd) Dobro došao kući legendo! Ovo je san snova, samo da su tu Kalina i Jovke umesto nekih stranaca ,to bi bilo još idealnije ali i ovo je odlično!!!

  • Panča

    12. septembar 2023 | 17:12

    Plaćamo ga samo 400.000 evra za sezonu.Ostalih 1.600.000 placa Fener. Za jednog osvajača NBA lige od pre 2 sezone , cifra od 400.000 je smešna. Dobro došao majstore!

  • Vladimir

    12. septembar 2023 | 17:21

    Groblje je htelo da uzme Mirotu koji imao važeći ugovor sa Barsom.Pa se spominjao dogovor da Barsa mora da plati Miroti ukuono 20 miliona evra u naredne 3 sezone.Onda su došli na ideju da smanje tu cifru tako sto bi Mirota otišao u Zepter za ukupno 3 miliona za 3 sezone, a Barsa bi platila 17 miliona za 3 sezone.Dok bi Mirota bio član crno bele sekte.Zamislite tu odvratnu kombinaciju? Groblju to nije pošlo za rukom.Baj d vej, hvala ti Parrijarhu, hvala što si sprečio transfer. Nama je nešto slično pošlo za rukom, do duše mnogo manje pare su u pitanju Bjelica ima još jednu sezonu ugovora sa Fenerom, plata mu je 2 miliona evra.Fener mora da mu plati to u svakom slučaju.E kako bi Fener uspeo da "smanji" to opterećenje, oni su tražili klub koji će uzeti igrača i bar plaćati bar deo te plate.Mi smo to preuzeli.Igrača i mali deo plate, mi ćemo ga platiti SAMO 400.000 evra što je nestvarno mala cifra za jednog ovakvog igrača, bivšeg MVP-a evrolige i NBA šamiona od pretprošle sezone. SJAJAN POSAO.Nama je uspela ta kombinacija, groblju nije uspela.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA