≫ 

Vreme čitanja: oko 7 min.

Spektakl Grobara na Tašu: Partizan moćan protiv Fuenlabrade uz nikada viđenu atmosferu

Vreme čitanja: oko 7 min.

Partizan će u prijateljskoj utakmici na Tašmajdanu dočekati bratsku Fuenlabradu

  • 20
KK Partizan - KK Fuenlabrada Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Partizana su savladali Fuenlabradu rezultatom 93:63 na Tašmajdanu.

Grobari su napravili fantastičnu, nikad viđenu atmosferu na Tašmajdanu, pred punim tribinama. Na poluvremenu smo videli bakljadu, brojne prskalice i transparente zahvalnosti rumunskom narodu za transparent koji su razvili u kvalifinacijama za Evropsko prvenstvo u fudbalu protiv tzv. Kosova. Na kraju utakmice su organizatori iznenadili bakljadom da se ovaj događaj završi u najlepšem maniru.

Utakmica na otvorenom je oduševila sve prisutne, Partizan je od samog starta krenuo silovito, mladi igrači su se u početku dobro uveli u utakmicu. Odlična prva četvrtina Trifunovića i Koprivice, Panter je odmah postigao 10 poena. Odličan je bio Frenk Kaminski tokom cele utakmice, šta god da statistika govori uradio je tri puta više. Odličan doprinos u organizaciji napada, ispunjene uloge u fazi odbrane, izgleda da se uklopio.

Kod Fuenlabrade, koja je pala u drugu ligu Španije, Aranitović je odigrao najbolju utakmicu, ali ništa izraženije se niko nije priključio našem internacionalcu.

Partizan je ovako uspešno nastavio pripremni period i nakon izraelske i turske, savladao španski tim.

Tok meča

Četvrta četvrtina (kraj utakmice)

10. minut - - Trifa ulazi u pik sa Smajlijem, spušta mu se lopta u reket i biva fauliran. Loš ritam košarke, ali rezultat ne opada značajnije. Precizan Alen prvi put, Aranitović gubi loptu, a onda fantastičan kontranapad Drezgića i Vukčevića koji polaže uz faul. Prelep napad preko Drezgića, ali Smajli promašuje bacanje.

8. minut - 87:57 - Drezgić nesiguran sa penala oba puta nakon faula načinjenog nad njim. Potom, Vukčević pravi faul u odbrani na šutu. Željko traži od svojih igrača da održe nivo agresivnosti. Igrači ga slušaju i već u sledećem napadu na uručenje Smajlija Trifa pogađa trojku, drugu u drugom poluvremenu.

KK Partizan - KK Fuenlabrada Foto: Mileta Mirčetić

7. minut - 82:52 - Mlađa petorka menja stariju, Jovanović, Trifunović i Vukčević. Odmah u prvoj odbrani Tristan pravi faul na šutu i tera protivnika na liniju penala. Partizan pokušava preko Trife, ali neuspešno. Potom odličan Vukčević u pokretanju kontre, radi roling u reketu i biva fauliran na šutu. Imaće dva slobodna bacanja.

5. minut - 81:47 - Kaminski pokušava da se raspuca, ali ne uspeva, pogodio je samo jednu trojku iz više pokušaja, ali dobro radi ostale stvari na terenu. Fantastično upošljava saigrače kada se oni dobro kreću. Anđuša je preuzeo ulogu pleja i iz pika poentira flouterom. Njegov 7. poen. Nekoliko puta Frenk dobro razigrava ali igrači ne koriste. To kažnjavaju gosti šutem za 2.

2. minut - 79:43 - Dobra odbrana gostiju, teraju Partizan na teške šuteve, potom uspevaju da kazne crno-bele. Kaminski ostaje sam na trojci i prvi put pogađa na ovoj utakmici. Jaramaz uspeva nakon prodora da pogodi i dobije slobodno bacanje, koje pogađa.

Treća četvrtina

10. minut - 73:41 - Doužer pokazuje zašto je doveden, konačno doprinosi dobrom odbranom. Zek Ledej nešto duže na parketu. Naneli pokušava leđima protiv Mesičeka, ali ne pogađa. Izlazi Ledej, ulazi Smajli. Odlična odbrana Kaminskog, krade loptu za novi posed Partizana. Partizan pokušava ranim napadima, ali četvrtina se završava.

8. minut - 69:39 - Balša dolazi do lopte ispod koša i polaže za delirijum Grobara. Atmosfera je fantastična, jedva se čuje sirena. Prskalice i bakljada, uz dobro poznate transparente. Ovo će se dugo pamtiti. Partizan ubedljiv u drugom poluvremenu, a nakon zakucavanja Dožera ide tajmaut gostiju.

3. minut - 58:32 - Fantastična bakljada na početku drugog poluvremena. Partizan otvara nešto sporije. Panter greši, Mesiček na drugoj strani dobar. Odličan pas Ponitke na Pantera na drugoj strani i ovaj pogađa za 2 poena.

KK Partizan - KK Fuenlabrada Foto: Mileta Mirčetić

Anđušić: Sjajna atmosfera, zahvaljujem se svima. Neobično je što igramo napolju, ugostili smo ekipu koja nam puno znači kroz istoriju Partizana.

Druga četvrtina (poluvreme)

10. minut - 50:28 - Deluje da odbrana posustaje sa mlađim igračima, ali da napad ne trpi. Prilično efikasnih par minuta. Novi napad preko Drezgića. Pokušava se iz varijacije španskog pika, međutim u prodoru je Drezgić fauliran, ide na bacanja. Prvi put neprecizan, drugi put bolji. 2 poena do sada. Krade loptu Partizan, Anđuša sa 10 metara, ali promađuje uz istek poluvremena.

9. minut - 49:27 - Aranitović pogodio 11 poena do sada. Ušao je Jovanović, igrač sa šireg spiska Crne Gore. Bez nekog rezultatskog pritiska Željko zove tajmaut da nacrta akciju i isproba nešto novo sa timom. Kod Partizana najefikasniji Panter i Kaminski sa 10, odnosno 8 poena. Drezgić pokreće novi napad, cirkuliše lopta. Jovanović šalje nezgodan pas Drezgiću, koji šutira sa istekom napada, ali lopta na kraju dolazi do Anđuše koji pogađa za 3.

8. minut - 44:21 - Partizan ima deset slobodnih bacanja više usled daleko veće agresivnosti njihovih igrača. Smajli pogađa nakon "pik&pop" akcije. Na terenu su Drezgić i Anđušić. Lopta se kreće, dolazi do Smajlija i on je pogađa sa poludistance. Aranitović potom pogađa na drugoj strani terena za tri.

6. minut - 38:18 - Pogađa Aranitović samo drugo bacanje. Vukčević precizan oba puta sa linije penala. Ubrzala se malo igra, povećala se efikasnost. Mala konfuzija u napadu Partizana, Smajli preuzima stvar u svoje ruke, fintira uručenje i kreće ka košu. Protivnik ga u nemoći faulira na šutu. Smajli pogađa tek jedno slobodno bacanje.

KK Partizan - KK Fuenlabrada Foto: Mileta Mirčetić

5. minut - 35:14 - Doužer seče dodavanje i biće to novi napad Partizana. Jaramaz odlično prodire ka košu vraća loptu Kaminskom na poludistancu, ovaj je spušta u prodor i lagano polaže. Slobodna bacanja za goste, ali 1/2. Pokušava Doužer iz okreta sa poludistance, ali promašuje. Odlična odbrana Partizana, Fuenlabrada prekida kontru Partizana. Aranitović napada Smajlija prodorom nakon preuzimanja, Smajli pravi faul i ide na liniju penala.

4. minut - 33:13 - Jaramaz šutira iz desnog kornera za 3 poena na isteku napada i pogađa. Ulazi Partizan u novi napad nakon dobre odbrane preko Jaramaza, koji igra pik sa Kaminskim. Odlično otvaranje Frenka i laki poena. Naneli potom krade loptu, prosleđuje je Jaramazu na pola terena, Kaminski je prvi u kontri i opet alejup dodavanje za Frenka koji prikucava atraktivno.

2. minut - 26:13 - Kaminski preuzima, ali faulira protivnika. Naneli u napadu napada i pogađa za 2 poena. Doužer, pokušava da brani igru leđima protivnika, ali pravi drugu ličnu.

KK Partizan -  KK Fuenlabrada Foto: Mileta Mirčetić

Prva četvrtina

10. minut - 24:13 - Partizan počeo da igra sa preuzimanjem, zbog toga se Fuenlabrada nije snašla i isteklo je vreme za napad. Kaminski i Smajli deluju odlično u kombinaciji. Frenk uzima prvi šut, ali promašuje. Kaminski dobro čuva kada preuzme, ostaje sam na šutu za tri poena i promašuje na isteku četvrtine.

9. minut - 23:13 - Odlična odbrana Partizana, Dijaz pravi faul, Jaramaz završava na liniji penala. Ući će PJ Doužer umesto Uroša Trifunovića. Trifa je odigrao odlično prvu četvrtinu. Dobra odbrana crno-belih od lopte. Kaminski dobro razigrava sa centra perimetra, ali Doužer promašuje polaganje. Potom u odbrani Smajli fantastično reaguje i krade loptu, ali nova izgubljena u napadu.

8. minut - 22:13 - Ulaze Naneli, Kaminski i Smajlagić. Povlači napad Kaminski, potom igra pik sa Nanelijem i nakon pasa krila dobija pas i biva fauliran na pokušaju šuta. Trener gostiju traži tajm. Kaminski pogađa oba slobodna bacanja, +9 za Partizan.

7. minut - 17:13 - Mladi igrači Partizana deluju sveže i željni dokazivanja. Našli su svoje mesto i igraju napadački fantastično. Trifunović pogađa 2+1. Tomas Beljas na pas centra pogađa za 3 poena. Raspoložena Fuenlabrada u šutu. Potom Panter uzima težak šut preko ruke.

KK Partizan -  KK Fuenlabrada Foto: Mileta Mirčetić

4. minut - 9:6 - Partizan pokušava da napada preko Ponitke, prvo sa niskog posta, potom prodorom sa čeone pozicije, ali neuspešno. Panter ponovo prezitan za 2, ali Blaž Mesiček uzvraća za 3 poena. Ponitka ulazi u pik i fantastičnim alej up dodavanjem upošljava Koprivicu koji zakucava.

2. minut - 5:0 - Panter otvara utakmicu pogotkom za 2 poena, Fuenlabrada ne uspeva da uzvrati. Potom Uroš Trifunović napada nakon dva bloka i šutira sa poludistance, biva fauliran i ide na bacanja. Krađa lopte, potom kontranapad i zakucavanje Trife.

1. minut - 0:0 - Sudija podbacuje loptu. Kreće spektakl.

Aleksa Avramović dočekan od strane navijača, uručena mu nagrada i zahvalnica na centru terena.

Komentar pre meča

Partizan je završio drugu fazu priprema i sada su u fazi pripremnih utakmica. Prethodno su odigrali turnir u organizaciji košarkaškog kluba Igokea u Banjaluci.

Usledila je utakmica protiv španskog prvoligaša Fuenlabrade, koji ima posebnu vezu sa Partizanom.

Fuenlabrada je 1992. godine ustupila svoju halu beogradskom timu usled političkih problema u kojima se tadašnja država nalazila.

Upravo su uz pomoć njihove gostoprimivosti crno-beli uzeli najsjajnije odličje u istoriji kluba, pa bi ovaj meč trebao da bude veliki spektakl.

Na utakmicu je došao i Aleksa Avramović koji je gromoglasnim aplauzom pozdravljen od strane navijača.

(Telegraf.rs)

Video: Bogdanović: "Ovo je najbolje ekipa sa kojom sam sarađivao"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    13. septembar 2023 | 18:30

    Koliko moćno izgleda kosarkaski teren na otvorenom👍

  • Igor Grobar

    13. septembar 2023 | 20:09

    Odličan crno beli početak bravo Partizane odlična bakljada .⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬛⬜⬛⬜

  • knocking

    13. septembar 2023 | 20:37

    Prava promocija Partizana za novu sezonu. 7000 navijaca i fenomenalna atmosfera za uzivanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA