≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čuveni Hrvat se zapitao: "Šta ako Crvena zvezda i Partizan napuste ABA ligu?"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dao je i svoje objašnjenje

  • 2
Aleksandar Aco Petrović Foto: MN Press

Nakon gostovanja selektora reprezentacije Srbije, Svetislava Pešića, na RTS-u i njegove priče o jačanju srpske lige, polako se podigla i prašina oko eventualnog napuštanja ABA, a sve u sklopu što boljeg takmičenja u KLS-u.

Praktično, čak je i KLS sam najavio da će osnažiti takmičenje u bliskoj budućnosti, što znači da će morati da učestvuju i Zvezda i Partizan, što je još više gurnulo u vatru pitanje - da li je isplativo napustiti ABA ligu?

Povodom takvog pitanja se oglasio i bivši hrvatski košarkaš Aco Petrović, koji je pokušao da objasni do čega bi onda došlo.

- Postoji jedna hipotetska pretpostavka vezana za izlazak Srbije iz ABA lige. Recimo da Zvezda i Partizan dobiju A licencu Eurolige. Koliko bi trajali svi drugi srpski klubovi u takmičenjima pod okriljem FIBA? Nedelju, dve, mesec? Pa imate bar 30 klubova sa budžetima većim od 5.000.000 - upitao je Aco Petrović, da bi ubrzo i dodao odgovor.

- A onda bi sledećih sedam, osam meseci ti klubovi imali jednu utakmicu srpskog prvenstva nedeljno, što je premalo za ozbiljnije projekte!

(Telegraf.rs)

Video: Nikola Topić o prelasku iz Mege u Zvezdu i dogovoru sa Svetislavom Pešićem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mx

    16. septembar 2023 | 12:20

    To jeste tacno ali sta ako nasi klubovi nadju sponzore ?Niko nece da ulaze u klubove sve dok igraju samo KLS.A i ne vidim problem u broju utakmica,bice veci fokus na treningu,tipa 2 treninga dnevno pa kad dodje vikend prsti od kosarke a ne ovo po 3 utakmice nedeljno ponekad i nikom nije ni do zivota.

  • 🌴

    16. septembar 2023 | 12:42

    Problem je ako odu Zvezda i Partizan sta ce ostati od ABA lige a da je nesto drugo u pitanju ladno bi nas posutali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA