Vreme čitanja: oko 2 min.

Bulut o medaljama košarkaša i basketaša: "Da iskoristimo taj momentum i uradimo nešto i na Olimpijskim igrama"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nadamo se uspehu naših sportista za godina

  • 0

Beograd će ovog vikenda biti domaćin završnice svetski poznatog turnira "Red Bull Half Court", gde će najbolji takmičari iz celog sveta pokazati svoje umeće na Partizanovim terenima na Kalemegdanu. Nakon treninga i predstavljanja u petak, glavni deo programa namenjen je za subotu i nedelju.

Jedan od ambasadora ovogodišnjeg turnira jeste Dušan Bulut, naš bivši reprezentativac u basketu "3x3", a koji je poslao najbolji poziv navijačima da dođu na Kalemegdan po subotnjem beogradskom suncu.

- Ovo je "half court". Red Bull ima svoj brend i discilipinu. Ovo je treće uzastopno svetsko finale. Srbija je bila pobednik u Egiptu, ispod piramida, to je bilo na jednom istorijskom terenu i zemlji. Mislim da su svi prepoznali našu strast prema košarci. Mislim da je Red Bull uradio pravu stvar za 100 godina košarke ovde, na mestu gde je odigrana prva utakmica. Znam da je svih 25 navija super uzbuđeno što su ovde. Što će biti deo male istorije Red Bulla i deo tradicije, gde mi držimo dominantno scenu. U subotu i nedelju će se sve održati, svi su spremni i jedva čekamo da sve krene.

Šta je najbolja pozivnica?

- Ovo je najmasovnije svetsko finale. Pored toga, Red Bull je prepoznatljiv po tome što radi stvari na drugačiji način. Zabavno će biti i van terena. Ako dođete, sigurno ćete se zabaviti.

Košarkaši Srbije uzeli su zlato na Svetskom prvenstvu, a Bulut je to pomno pratio.

- Kako nisam, košarka je moja najveća ljubav. Drago mi je zbog cele reprezentacije. Najbitnije je da sastav bude homogen, da ima hemiju, da ima te vrednosti. Momci su iskoristili fenomenalno priliku protiv Litvanije i Kanade, nisu možda uspeli protiv Nemačke. Oni su možda jači sastav, ali nadam se da ćemo da iskoristimo taj momentum i da uradimo nešto i na Olimpijskim igrama.

A basketaši su nas obradovali novim zlatom.

- Basketaši imaju možda i najdominantniju generaciju, dominantniju nego našu. Ne mogu da omanu. Mislim da je pravo vreme. Ljudi koji vode taj program su iskusniji, staviće ih u pravu poziciju da se osvoji ta zlatna medalja koja nedostaje. Ako bude sve kako treba, mislim da ćemo doći do tog zlata.

Dušanu je sezona već iza nogu, ali on ima planove.

- Ja sam završio sezonu u Americi sredinom avgusta, sada sam ovde da podržim Red Bullov turnir. Moja FIBA suspenzija od dve godine je istekla, tako da se vraćam na turneju za jednu švajcarsku ekipu koja nema tolike ambicije, ali pokušavaju da se kvalifikuju za Olimpijade. Pokušaću da im pomognem, da ostanem u formi do kraja godine, da mi telo bude zdravo za još koju sezonu.

(Telegraf.rs)

Video: Dušan Bulut za Telegraf: O Mundobasketu, Olimpijskim igrama, Srbiji, i zašto ga "boli" Japan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA