≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Zvezda moćna na prvoj važnijoj proveri pred novu sezonu: Teo blistao, Alba "zakočena" na minusu od 18 poena!

Vreme čitanja: oko 5 min.

Lako i ubedljivo su slavili Beograđani

  • 17
Duško Ivanović Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde stigli su do pobede u polufinalu "Magenta Sport Kupa", pošto su u Minhenu savladali ekipu Albe iz Berlina bez većih problema uz odlične partije Jaga dos Santosa i Miloša Teodosića - 56:74.

Igrala je Zvezda dobro u odbrani, što je bila prevaga da na kraju crveno-beli steknu presudnu prednost, koju su zadržali do samog kraja uz diktiranje tempa. Albatrosi su se držali nekih 20 minuta, tradicionalno pogađali dobro sa distance, ali ništa više od toga.

Radovali su se navijači Zvezde i prvim poenima Miloša Teodosića i Nemanje Bjelice u dresu crveno-belih. Tako da je ovo, sve u svemu, bilo lepo veče za tim Duška Ivanovića.

Počelo je malo tvrđe i stegnutije za Crvenu zvezdu, ali je nekako sve popustilo kako je meč odmicao. Jeste Alba povela sa 10:4, ali je tim Duška Ivanovića momentalno odreagovao serijom, pa je na kraju uvodne četvrtine čak imao i jedan poen prednosti.

U drugoj čevrtini smo gledali klackalicu, posle koje je Zvezda uspostavila dominaciju, imala prednost od tri do pet poena, a sve to zahvaljujući lepim pasovima i kreativnoj igri Tea, kao i Nedovića.

Treća četvrtina, već, bila je prelomna. Tada je "proradio" Rokas Giedratis, pogodio nekoliko važnih trojki i odlepila se tada Zvezda na dvocifrenu zalihu. Sve to, dalje, gradila je i nije dopustila Albi da diše ni u kom smislu.

Pa je onda i četvrta četvrtina bila odrađivanje posla. Duško Ivanović je kombinovao, izveo je one najvažnije igrače i na kraju je pobeda upisana bez ikakve muke. Štaviše, veoma ubedljivom razlikom.

Finale se igra u nedelju od 18.00 časova, a Zvezda će igrati protiv boljeg iz meča Virtus - Bajern Minhen.

TOK MEČA

IV ČETVRTINA

10. minut (56:74) - Šnajder ubacuje dva poena za Albu, možda je i jedina svetla tačka Nemaca u drugom poluvremenu. Novi koš i za Adama Hangu. Poentirala je nakon toga i Alba, poslednji minut... Bolomboj je zakucao preko Šnajdera. Sterling Braun takođe precizan.

7. minut (48:70) - Ne dešava se mnogo toga na terenu u ovim momentima. Zvezda nastavlja da muči Albatrose, koji ni ne mogu da priđu košu. Samo dva poena su dali za sedam minuta Nemci. Hanga dodaje i trojku.

4. minut (48:65) - Zvezda samo nastavlja da gradi dalje svoju prednost. Čak i bez onih najvažnijih igrača na terenu. Jago dos Santos i Adam Hanga su bili važni šrafovi u ovim minutima. Razlika sada iznosi 17 poena.

III ČETVRTINA

10. minut (46:56) - Uz pomoć raspoloženog Adama Hange, kao i Nedovića, Zvezda je zadržala prednost od 10 poena pred završnih deset minuta.

7. minut (41:51) - Zakucan je rezultat puna dva minuta na semaforu. Mnogo promašaja i brljotina na obe strane. Nedović je sada fauliran na šutu za tri poena i evo šanse da Zvezda dođe do dvocifrene razlike sa linije penala. Pogodio je dva i to je tačno 10 razlike.

5. minut (41:49) - Sjajni Teo, a onda još jedna trojka Giedraitisa za prvu ozbiljniju prednost Zvezde na ovom meču od +8.

3. minut (41:44) - Nastavlja se sličan ritam utakmice. Tvrdo se igra na obe strane, odbrane ponovo u prvom planu, a Alba je posle jedne trojke uspela da priđe na samo tri poena zaostatka.

II ČETVRTINA

10. minut (36:40) - Teodosić je sada bio na liniji penala, postigao je oba bacanja. Na drugoj strani Alba uzvraća na isti način. Bolomboj je promašio ceo koš. Nova dva pogođena bacanja Šnajdera, a onda tajmaut Ivanovića. Lepa trojka Giedratisa iz gotovo nemoguće pozicije. I pogodak Albe isto sa distance.

8. minut (29:35) - Nastavlja se jako slična igra, kao preslikana u odnosu na dosadašnji deo meča. Dva realizovana bacanja Zvezdi daju +6 pred završna dva minuta prve četvrtine.

6. minut (27:30) - Nastavlja Zvezda da održava svoju prednost, koja je mala, ali konstantna i kreće se između tri i pet poena. Teodosić za sada pokazuje svoju kreativnost i činjenicu da će biti zaista veliko pojačanje, ukoliko ga povrede budu zaobišle.

4. minut (22:25) - Nastavlja se vrlo tvrda košarkaška predstava. Odbrane su u prvom planu, mada to nismo navikli za mečeve Zvezde i Albe. Sada Nedović probija i stiže do nova dva poena.

2. minut (18:21) - Malo sporiji početak druge četvrtine, a onda neverovatna trojka Jaga dos Santosa. Pokazuje i posle Svetskog prvenstva za Brazil da ima magiju u rukama.

I ČETVRTINA

10. minut (17:18) - Sada su izgubili i jedni i drugi korak, vezani promašaji. Nedović će imati dva slobodna bacanja i šansu da Zvezdu prvi put dovede u prednost nakon lepog prodora. To i čini uz dva pogotka. Alba vezuje promašaje sa distance, na kraju dva bacanja posle skoka Šnajdera. I on je precizan. Lepo dodavanje Tea za Bolomboja, koji je takođe dobio dva penala. I on precizan. Jago dos Santos pogađa preko celog terena i kakva šteta što je vreme isteklo.

7. minut (15:12) - Mogla je Zvezda da se izjednači, samo da je Dalibor Ilić pogodio trojku iz ćoška. Za sada sasvim korektan tempo meča, ali Zvezda ima problema da zaustavi Albu. Ušao je u igru i Miloš Teodosić.

5. minut (12:10) - Promašuje sada i Giedraitis, ali u kontri nakon toga Nejpir postiže dva laka poena za crveno-bele. Zvezda je dobila šansu da priđe na dva poena minusa, pošto Marko Simonović uspeva da iznudi faul. Pogodio je oba. I Luka Mitrović održava crveno-bele na ovoj razlici.

3. minut (10:4) - Malo sporiji početak Crvene zvezde u Nemačkoj. Alba je krenula vrlo razigrano, postigla deset poena i stekla šest poena viška u odnosu na crveno-bele.

KOMENTAR PRE MEČA

Na turniru pored Crvene zvezde igraju još Bajern iz Minhena i Virtus iz Bolonje. Pobednici u nedelju igraju za prvo mesto, dok gubitnici igraju za treće.

Zvezda je u prvom pripremnom meču bila poražena od Dinamo Sasarija (76:71), tako da će tim Duška Ivanovića ovog vikenda tražiti i prvu pobedu na pripremama.

Biće Zvezda i oslabljena neigranjem Dejana Davidovca i Majka Tobija, koji su logično dobili voljno posle teškog Svetskog prvenstva, dok se Stefan Lazarević oporavlja od povrede.

(Telegraf.rs)

Video: Dušan Bulut o zlatu basketaša i srebru košarkaša: Najavio povratak na FIBA turneju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    16. septembar 2023 | 17:44

    Filng govori da će biti 19 mesto ove sezone

  • Lucifer

    16. septembar 2023 | 17:22

    Da vidimo dal su šta popravili u igri i ta čuvena pojačanja...

  • Bule

    16. septembar 2023 | 18:33

    Rekreativo, sve penzioneri, istroseni, nikakvi igrači, ali za TOP19 dovoljni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA