Vreme čitanja: oko 1 min.

NBA top 100 lista poznate TV kuće: Jokić prvi, Lilard ispred najboljeg svih vremena

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ulazimo polako u onaj deo godine kada se prave top 100 liste NBA igrača

  • 9
Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

Poznata televizijska kuća CBS je napravila svoju verziju liste 100 najboljih NBA košarkaša, a već u samom vrhu vidimo neka iznenađenja.

Prvo mesto, potpuno očekivano, pripada najboljem igraču današnjice Nikoli Jokiću, odmah iza njega je drugi Evropljanin Janis Adetokumbo.

Prvo iznenađenje dolazi na mestu broj tri, gde je Stef Kari. On, ruku na srce, ima dobru sezonu iza sebe, međutim, kada pogledamo da su iza njega Luka Dončić i Kevin Durent zapitamo se da li mu je tu mesto.

Iz Voriorsa najavljuju da će ove sezone napadati titulu, pa hajde da im verujemo na reč. Ostali igrači u 10 su prošlogodišnji MVP Džoel Embid, Džejson Tejtum, Devin Buker, Džimi Batler i Dejmijen Lilard.

Lebron Džejms je na dvanaestom mestu, a njegov saigrač Entoni Dejvis odmah iza njega. Jokićev saigrač, Džamal Marej je na osamnaestom.

Zajon Vilijamson je na visokom 26. mestu, iako iza sebe nije uspeo da poveže nijednu kompletnu sezonu. Lauri Markanen je na 41. mestu, Frenc Vagner na 47, Kristaps Porzingis na 49.

Mladi Viktor Vembenjama se nalazi na visokom 58. mestu, pored činjenice da nije odigrao nijedan minut u NBA ligi. Ostatak liste pogledajte ovde.

(Telegraf.rs)

Video: Dušan Bulut o zlatu basketaša i srebru košarkaša: Najavio povratak na FIBA turneju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novak

    17. septembar 2023 | 08:23

    Bravo Jokić. Dako se i Srbija kao KSS seti da si ti sa ovih prostora. Radujemo se medalji i treba. Ali se zaboravilo ko je protiv grčke i turske dao doprinos da odemo tamo. Mesto na balkonu trebalo je da bude i za tebe. Ali.........

  • Nikola

    17. septembar 2023 | 07:56

    Ispred drugog najboljeg svih vremena. Zna se ko je prvi.

  • MJ GOAT

    17. septembar 2023 | 14:54

    Nisam znao da Jordan još uvek igra košarku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA