≫ 

Vreme čitanja: oko 7 min.

Partizan uz dosta muke bolji od Mege: "Klinci" se pokazali i dobro oznojili crno-bele u 1/4 finalu Superkupa

Vreme čitanja: oko 7 min.

Crno-beli su se dosta, dosta namučili u ovom meču kako bi došli do pobede

  • 17
KK Partizan - KK Mega Foto: aba-liga.com/Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana su uspeli da "prežive" meč četvrtfinala Superkupa ABA lige protiv Mege, gde su posle drame i poprilične egal utakmice slavili sa 89:78, čime su zakazali i meč polufinala sa Igokeom, koja je iznenadila Cedevita Olimpiju u prvoj utakmici u Podgorici.

Partizan je došao na ovaj turnir kao najveći favorit za osvajanje pehara, pogotovo jer je Crvena zvezda odlučila da odustane od igre na istom, međutim, prva utakmica je pokazala da crno-beli imaju i dosta mana, makar u ovom trenutku. Takođe, treba istaći i da su Megini "klinci" izuzetno dobru igru pokazali.

Partizan - Mega 89:78 (25:25, 26:18, 16:24, 22:10)

Partizan: Vukčević 4, Ledej 8, Koprivica 2, Panter 9, Smailagić 7, Jaramaz 4, Naneli 13, Trifunović 10, Anđušić 6, Doužer 11, Kaminski 12.

Mega: Paunović, Miljenović 3, Jelavić 21, Kobzisti 2, Milutinović, Ilijasolu 11, Đurišić 14, Kovačević 7, Plašić 7, Jović 6, Topić 6, Malovec.

KK Partizan - KK Mega Foto: aba-liga.com/Dragana Stjepanović

Početak meča je bio tvrd, teško su dolazili do poena u prva četiri minuta, ali nakon toga, sve kao da se otvorilo. Poeni u serijama na obe strane, ali i pregršt lepih, raskošnih poteza. Kod Mege su "ključeve" tima imali Nikola Topić i Omer Ilijasolu, koji su praktično radili šta su želeli kroz odbranu.

Pratio ih je sjajan Nikola Đurišić, dok su crno-beli na svaki napad odgovarali raspucanom serijom trojki. Džejms Naneli je vezao tri trojke krajem prvog poluvremena i to je napravilo razliku Partizanu koji je otišao na čak osam razlike posle prvih 20 minuta.

Činilo se kao da je tu utakmica i rešena, ali, Mega se vratila.

Serija trojki Mege, odlične role Nikole Đurišića i Andrije Jelavića su donosile poene, dok je Filip Jović sa vezanih šest poena u potpunosti vratio tim u egal završnicu.

Međutim, sam kraj i poslednjih 10 minuta su pokazali da je iskustvo, kao i kvalitet na strani Partizana, Frenk Kaminski je nekoliko puta tokom meča, kao i uspoedlnjih 10 minuta praktično "prodavao fore" protivnicima, te je tako i dolazio do poena. Tada je proigrao i Kevin Panter, kao i Pi-Džej Doužer.

Pokušala je Mega na kraju da se vrati u meč, ali, nisu imali snage.

KK Partizan - KK Mega Foto: aba-liga.com/Dragana Stjepanović

TOK MEČA UŽIVO:

IV Četvrtina

01:08 (85:75) - Pogađa sada i Ledej i praktično, rešava utakmicu.

03:15 (81:75)- Zakucava Andrija Jelavić. Promašio je trojku Kevin Panter, ide Mega u napad. Pokušao je sada i Đurišić za tri, ali nije uspeo da pogodi, ali će sudije gledati snimak, pošto je lopta izašla. Ilijasolu je promašio trojku, do lopte je došaš Đurišić, ali je izblokiran od Smailagića. Prolazi Trifunović.

KK Partizan - KK Mega Foto: aba-liga.com/Dragana Stjepanović

05:05 (79:73) - Pravi faul Naneli na Đurišićem koji ima dva bacanja. Oba puta je precizan mladi košarkaš Mege. Napravljen je sada faul na Naneliju, a on je bio polovičan s linije penala. Novi faul douđuju sudije u napadu igračima Mege. Pogađa Pi-Džej Doužer sa poludistance.

06:36 (74:71) - Ledej je ostao sam, promašio je trojku, ali to nije uradio i Kevin Panter koji je pogodio novu trojku za svoju ekipu. Greši Mega, ali greši i Partizan odmah zatim.

08:20 (71:71) - Poentira Frenk Kaminski. Uzvratila je Mega, ali potom ponovo centar dolazi do poena. Kakav koš Ilijasolua, kontra rukom je nadvisio Kaminskog.

III Četvrtina

00:00 (67:67) - Promašio je Đurišić trojku, a igra se prekida, pošto je Filip Jović ostao na parketu. Mega je promašila šut, ali je došla do novog napada i ima priliku da dođe do poena sa linije penala preko Andrije Jelavića. Oba puta je precizan košarkaš iz Hrvatske. Poentirao je sada Alen Smailagić uz faul.  Pogađa Andrija Jelavić!

KK Partizan - KK Mega Foto: aba-liga.com/Dragana Stjepanović

02:33 (62:62) - Ide Nikola Topić i poentira uz faul! Pogađa i dodatno bacanje i evo poravnanja.

02:51 (62:59) - Pogađa dva bacanja Filip Jović. Promašio je Anđušić trojku, dok je poentirao Smailagić. Promašio je Đurišić, ali je Jović poentirao posle ofanzivnog skoka. Greši sada Partizan, a Jović postiže poene.

04:20 (60:53) - Novi faul je dosuđen nad Kevinom Panterom. Pogađa potom kapiten crno-belih, dok i Ledej pogađa iz kontre. Prelepo! Đurišić i Jelavić su odigrali lep napad i poentirao je Andrija Jelavić.

06:42 (56:51) - Ilijasolu je probio, a Panter postiže koš na drugoj strani. Lepa akcija Topića i Plavšića. Ponovo sudije sviraj ufaul u napadu.

08:24 (53:47) - Promašuje Mega prvi šut u ovoj deonici, ali na drugoj strani nisu precizni ni iz Partizana, ali dobijaju crno-beli faul od Nikole Topića. Poentira Balša Koprivica. Plavšić je poentirao uz faul, ali nije iskoristio dodatno bacanje. Promašio je flouter Panter, dok seče Partizan napad Mege faulom.

II Četvrtina

00:00 (51:43) - Lep napad Mege, te pogađa Jelavić. Panter je bio sam, ali je promašio trojku, dok Kobzisti pogađa na drugoj strani polaganje. Odbranila se lepo Mega, te će imati i dva slobodna bacanja. Poentirao je Uroš Trifunović sada ispod koša.

02:32 (49:36) - Raspucao se Partizan, ali pogađa i Nikola Đurišić. Sviraju faul u napadu igračima Mege sada sudije. Promašila je Mega nekoliko napada, ali su došli do novog napada.

04:12 (46:31) - Pogađa pod faulom Petar Kovačević. Pogađa novu trojku Džejms Naneli. Evo i trojke Anđušića.

KK Partizan - KK Mega Foto: aba-liga.com/Dragana Stjepanović

05:33 (43:28) - Lepa akcija Mege, ali je Smailagić stigao da napravi rampu, a Vukčević to kažnjava i poentira. Lepo je prošao Ilijasolu, dodao je Plavšiću, a ovaj prelepo pogađa pod košem. Ostao je opet sam Džejms Naneli i pogodio je trojku. Prelep potez Ilijasolua, ali je Plavšić prmašio oba bacanja, što kažnjava Anđušić novom trojkom.

07:12 (33:26) - Želeo je Plavšić preko Smailagića, ali nije uspeo, dok je Naneli potom poentirao na drugoj strani. Promašio je Ilijasolu trojku, Partizan je došao do lopte, ali je napravljena greška. Promašio je Plavšić polaganje, a onda je TOpić uhvatio loptu, ali je i on pogrešio. Pogađa trojku Džejms Naneli.

08:48 (28:26) - Kobzisti je napravio prodor, ali je promašio polaganje uz kontakt. Pogađa Pi-Džej Doužer na drugoj strani. Plavšić je išao na zakucavanje, ali ga je faulirao Tristan Vukčević, te je centar pogodio samo jedno od dva bacanja. Greši sada i Smailagić.

I Četvrtina

00:00 (25:25) - Jelavić je poentirao za tri poena, a Doužer pogađa na kraju prve deonice za izjednačenje.

01:08 (22:19) - Evo trojke Nikole Đurišića, dok na drugoj strani prelep potez pravi Frenk Kaminski koji lako poentira pored igrača Mege. Slabiji napad je imao i Partizan, Kaminski je promašio trojku, a Vukčević je iskoristio ofanzivni skok i poentirao je. Odmah postiže poene i Nikola Đurišić na drugoj strani. Opet poeni Kaminskog.

03:08 (16:12) - Ledej pogađa oba bacanja. Mega je ušla u nešto slabije minute, što koristi Partizan koji je preokrenuo sa linije penala, pošto su po dva puta bili precizni i Frenk Kaminski i Zek Ledej.

05:03 (10:10) - Trojku pogađa i mladi Nikola Topić. Odmah uzvraća Uroš Trifunović na drugoj strani trojku, a onda postiže i još jednu. Prodor pravi Ilijasolu i poentira.

06:39 (4:5) - Evo prvih poena na ovom meču. Ilijasolu je iskoristio pas Topića i postigao je trojku. Pogađa sada i Ledej svoj karakterističan šut jednom rukom. Završio je turski bek Ilijasolu na liniji penala i bio je precizan oba puta. Partizan je sada poentirao i preko Pantera, koji je sa identične pozicije pogodio.

08:33 (0:0) - Partizan je promašajem otvorio meč, Balša Koprivica je pokušao sa poludistance, ali nije bio repcizan, dok istom merom uzvraća i Uroš Plavšić. Maši i Trifunović trojku sada, još nema poena iz igre, Topić je proleteo kroz odbranu, ali ga je sačekao Balša Koprivica i zalepio mu je rampu.

KOMENTAR PRE MEČA:

Košarkaši Partizana i Mege će odigrati svoj prvi zvanični meč u novoj sezoni, pošto će svoja koplja ukrstiti u duelu četvrtfinala Superkupa ABA lige. Crno-beli su veliki favorit kako u ovom meču, tako i u čitavom turniru, pošto nema Crvene zvezde koja bi bila i najveći konkurent.

Partizan je otputovao u Podgoricu na turnir Superkupa oslabljen neigranjem Mateuša Ponitke koji je ostao u Beogradu zbog povrede koju je zaradio na treningu pred meč, dok je sa crno-belima otputovao i Aleksa Avramović koji bi mogao da upiše minute.

Crno-beli su i bez obzira na to što ne mogu da računaju na Ponitku veliki favorit protiv "mladića" iz Mege, koji će i ove sezone imati izuzetno mlad tim, a predvodiće ih i mladi košarkaš Crvene zvezde na pozajmici, Nikola Topić, od koga se mnogo očekuje.

Pobednik duela Partizan - Mega će u polufinalu igrati protiv Igokee, koja je iznenadila Cedevita Olimpiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viki

    18. septembar 2023 | 17:20

    Partizan je 3 klase ispred Mege sto se videlo u drugoj cetvrtini kada su zaigrali za 70% od svojih stvarnih mogucnosti a posle je Zoc utakmicu pravio zanimljivijom igrajuci samo kad mu zatreba i kolko treba. Bravo Crno-Beli ❤❤❤

  • .....👀

    18. septembar 2023 | 17:07

    Raspored poena govori da ce biti tim sa timskom igrom👍🖤🤍🖤🤍🍻

  • Marko

    18. septembar 2023 | 16:57

    Уз доста муке? Целу утакмицу је водио Партизан...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA