Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznati NBA analitičar hvali Nikolu Topića: "On je elitni pik end rol rukovodilac"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Amerikanci pomno prate razvitak srpskog pleja

  • 0
Nikola Topić, Mega Foto: ABA liga / Dragana Stjepanović

Letos je produžio ugovor sa Crvenom zvezdom, zatim i prosleđen u Megu. Mnogi su se već tada pitali zbog čega ne dobije odmah šansu u crveno-belom, ali nema sumnje da će u sredini u kojoj se trenutno nalazi imati i više nego dovoljno prostora za razvitak.

NBA skauti pomno prate Nikolu Topića i njegove partije u aktuelnoj sezoni. Pravi dokaz su reči Džonatana Givonija, NBA Draft analitičara za čuveni ESPN, takođe jednog od osnivača poznatog sajta "DraftExpress".

U svom tvitu on je istakao da je mladi srpski plejmejker imao odličan početak sezone, kao i to da je u doigravanju za plasman u ABA Superkupu za 61 minut u igri upisao ukupno 48 poena uz 9 asistencija.

Dodaje da je Topić elitni pik end rol rukovodilac, što smo mogli da vidimo konstantno u mlađim selekcijama, a tek ćemo verovatno videti njegov puni potencijal.

Košarkaš koji ima tek 18 godina je do sada bio na pozajmicama u Slodesu i OKK Beogradu. Kada pričamo o juniroskom uzrastu sa uspehom je nosio crveno-belu opremu, a nedavno je bio i MVP Evropskog prvenstva u svom uzrastu na kom je Srbija osvojila zlato u Nišu.

(Telegraf.rs)

Video: Jović i precrtani Nikola Topić insistirali da zajedno daju izjavu: Nemam šta da žalim

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA