Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznati Letonac pojačao Darušafaku: Igrao je u Evroligi, a poslednji angažman je imao u Portoriku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vraća se u Evropu

  • 0
Janis Timma, Čarls Dženkins Foto: Marko Jovanović

Jedan od najpoznatijih letonskih košarkaša, Janis Tima, vraća se u evropsku košarku nakon dvogodišnje pauze, pošto je potpisao ugovor sa ekipom Darušafake, čime se pohvalio i sam turski klub putem svojih javnih glasila.

Janis Tima je inače odabrao i kao 60. pik na NBA draftu 2013.l godine, ali, nikada nije zaigrao u NBA ligi. Pokušao je da se domogne najjače lige na svetu tokom leta, ali je završio samo u razvojnoj ekipi Lejklend Medžika.

Nije dugo ostao tamo, pošto je odlučio da ode u Grises de Humasao, u Portoriku, čime je po prvi put i otišao van Evrope, u koju se sada vraća.

Što se tiče njegove karijere, igrao je za Rigu, Liepajas i Ventspils u domovini, a onda je nastupao za Zenit, Baskoniju, Olimpijakos, Himki i Uniks.

Tokom karijere je osvojio pregršt nagrada u domovini, dok je nastupao i za reprezentaciju na Evropskom prvenstvu 2015. godine, kao i na onom dve godine kasnije.

(Telegraf.rs)

Video: Jaramaz otkrio tursko poreklo svog prezimena

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA