≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Zvezda izgubila od Žalgirisa na Kipru: Litvancima pripala drama u "evroligaškoj" proveri

Vreme čitanja: oko 3 min.

Tekstualni prenos meča možete pratiti na Telegraf Sportu

  • 45

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od ekipe Žalgirisa sa 85:84, u drugoj proveri na turniru na Kipru.

Prava ludnica viđena je u poslednjoj deonici, s obzirom na to da je Zvezda uspela da stigne prednost Žalgirisa, koja je u jednom trenutku iznosila i 15 razlike. Čak su i poveli crveno-beli, ali su na kraju košarkaši litvanskog kluba uspeli da pobede.

Kada je reč o samoj utakmici, i tu je viđena "klackalica". Mnogo bolje su izabranici Duška Ivanovića otvorili meč. Blistali su u prvoj deonici Majk Tobi i Marko Simonović, te je Zvezda dobila prvu četvrtinu sa 21:14.

U nastavku je usledila prava promena uloga, s obzirom na to da je Žalgiris uhvatio svoj ritam, i uspeo da na kraju dođe i do vođstva na poluvremenu - 41:37.

U trećoj četvrtini viđena su ukupno čak 53 poena. Iako je i Zvezda pronašla napadački ritam, Žalgiris nije "popuštao", te su nakon tri deonice imali sedam poena "viška".

Nakon toga, usledila je prava drama. Vodio je Žalgiris u jednom trenutku i čak 15 poena razlike, ali je Zvezda uspela da stigne, a potom i preokrene.

Ipak, na kraju je Žalgiris u pretposlednjem napadu uspeo da pogodi trojku, i dođe do pobede. Jago Dos Santos je imao šut za pobedu, ali nije pogodio.

Izabranici Duška Ivanovića su tako doživeli i drugi poraz na Kipru, nakon što su prethodno poraženi i od Makabija sa 112:109, posle dva produžetka.

TOK MEČA

IV četvrtina

6. minut - 79:76 - Odlično se Zvezda vratila u meč. Crveno-beli imaju tri poena prednosti na tri minuta do kraja.

3. minut - 69:73 - Uspela je Zvezda serijom da priđe na mali zaostatak. Izgleda da ćemo gledati egal do kraja.

1. minut - 62:69 - Počela je poslednja deonica.

III četvrtina

10. minut 62:69 - Gotova je treća četvrtina. Imao je Žalgiris i 15 poena prednosti, ali su crveno-beli serijom uspeli da se vrate i priđu na jednocifreni zaostatak.

5. minut - 48:58 - Otišao je Žalgiris na +10. To je bio znak za Duška Ivanovića da zatraži tajm-aut. Deluje da je Žalgiris pronašao pravi ritam, dok je Zvezda znatno slabije ušla u drugo poluvreme.

1. minut - 37:41 - Počelo je drugo poluvreme!

II četvrtina

10. minut - 37:41 - Završeno je prvo poluvreme! Uspevaju košarkaši Žalgirisa da steknu prednost, nakon što su nimali rezultatski zaostatak. Čini se da je stao napad Zvezde u finišu prvog poluvremena, što su Litvanci iskoristili i poveli.

6. minut - 31:30 - Uspeo je Žalgiris da pronađe ritam u odbrani, i da potom to iskoristi u napadu i priđe na svega poen razlike.

2. minut- 25:17 - Dolazi Zvezda i do dvocifrene prednosti. Žalgiris dosta konfuzno deluje u odbrani. Napravili su već tri faula za manje od dva minuta, i izgleda kao da ne mogu da nađu pravo rešenje.

I četvrtina

10. minut - 21:14 - Završena je prva četvrtina! Uspeli su crveno-beli tokom prve deonice da održe prednost koju su stekli u ranoj fazi meča. Za sada tim Duška Ivanovića izgleda odlično na terenu.

7. minut 18-7 - Odlično crveno-beli deluju na startu ovog meča. Raspoloženi su svi košarkaši Zvezde, ponajviše Tobi i Simonović, koji su za sada nerešive enigme za protivničke igrače.

4. minut - 11:4 - Bolje su crveno-beli ušli u utakmicu, i od samog starta pod košem stvaraju velike probleme, pogotovo Majk Tobi. Žalgiris ima velikih problema da zaustavi igrače Zvezde.

1. minut - 0:0 - Meč je počeo!

PRE MEČA

Izabranici Duška Ivanovića su u prvom meču na Kipru poraženi od ekipe Makabija, i to posle dva produžetka, sa 112:109.

Na tom meču, viđena je prava rezultatska klackalica, vodila je Zvezda, potom je Makabi i preokrenuo, na kraju su se igrali i produžeci, a u neizvesnoj završnici crveno-belima nije bila dovoljna ni odlična partija Nemanje Nedovića.

Crveno-beli su prethodno igrali i na turnirima u Italiji i Minhenu. U Italiji su poraženi od Dinamo Sasarija, i slavili protiv Asvela, dok su u Minhenu savladali Albu, pa pretrpeli poraz od Bajerna.

(Telegraf.rs)

Video: Grmi Baja Mali Knindža, gajba piva u čamcu: Cirbes, Lazić i Simonović uživaju na Drinskoj regati

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dzoni13

    23. septembar 2023 | 17:58

    Ovaj Jago teska prevara… umesto da zadrzali Topica oni doveli ovog…zadnji napad treba ti dva poena ti sutiras trojku,i promasis ceo obruč…. Bezite bre

  • Old delija

    23. septembar 2023 | 17:46

    Fali snazan centar i bek shuter , ako su i dalje najbolji nemanja i mitrovic nista i ove godine isto kao prosle.

  • Dule

    23. septembar 2023 | 15:54

    ruzni li su dresovi u ovih iz tirane..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA