≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nikad moćniji Zvezda i Partizan porazima ulaze u novu sezonu: Pred Večitima je pakleni oktobar i dva derbija

Vreme čitanja: oko 3 min.

Večiti će u novoj košarkaškoj sezoni već u oktobru, u razmaku od četiri dana odigrati dva derbija

  • 10
KK Partizan, KK Crvena zvezda Foto-kolaž: Marko Jovanović, MN Press/Marko Metlaš

Košarkaše Crvene zvezde i Partizana očekuje nova sezona u koju ulaze sa velikim ambicijama i moćnim timovima. Ipak, nešto slabiji rezultati u poslednjim pripremnim mečevima unose zabrinutost navijačima nekoliko dana pred odigravanje prvih zvaničnih mečeva. 

Ono što je sigurno, srpski timovi bili su među aktivinijima ovog leta, a sudeći po imenima koja su stigla u klub, utisak je da će navijači oba predstvanika u Evroligi opravdano očekivati mnogo pobeda i odlazak na Fajnal 4. Tako je barem bilo do poslednjih mečeva na pripremama u kojima su srpski predstavnici poraženi.

KK Partizan KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Crvena zvezda

Sa jedne strane,u redove crveno-beli h stigli su ovog leta Marko Simnović, Adam Hanga, Miloš Teodosić, Jago dos Santos, Šabaz Nejpir, Rokas Gidraitis, Majk Tobi, Nemanja Bjelica, Džoel Bolomboj i Dejan Davidovac. Jasno je da su crveno-beli u potpunosti rekonstruisali tim u odnosu na prošlu godinu, pa je pred Duškom Ivanovićem period u kojem bi trebalo "sklopiti kockice" kako bi zvučna pojačanja funkcionisala na pravi način i beležila pobede koje se traže.

Crveno-beli odigrali su nekoliko nezvaničnih, kao i jakih zvaničnih mečeva protiv Sasarija, Albe, Bajerna, Makabija i Žalgirisa, a jedinu pobedu crveno-beli upisali su protiv berlinskog tima na Megenta Sport Kup, pripremnom turniru u Minhenu.

Zanimljivo, protiv Bajerna, Makabija i Žalgirisa tim Duška Ivanovića poražen je "tesno", 84:82, 112:109 i 85:84. Kada se sagleda pripremni period, ovo su porazi koji "ne bole", a svakako su ostavili prostor da se poprave mnoge stvari u igri, što je svakako poizitivno. Takođe, imajući u vidu da je jedan broj košarkaša bio na Svetskom prvenstvu u košarci, kao i da su Teodosić i Nejpir pauzirali kako bi sanirali lakše povrede do kraja sezone, može se reći da porazi ne predstavljaju realno stanje stvari.

Partizan

Sa druge strane, među crno-bele se vratio Ognjen Jaramaz, a došli su još Frenk Kaminski, Pi Džej Doužer i Mateuš Ponitka. Trener Željko Obradović zadržao je kostur tima pošto su produženi ugovori sa Kevinom Panterom, Zekom Ledejom, Aleksom Avramovićem i Džejmsom Nanelijem.

Upravo je ovo i karta na koju će igrati crno-beli posle uspešne sezone u kojoj je za dlaku izmakao odlazak na Fajnal 4, a osvojena ABA liga. Iz kluba je najavljeno još pojačanja, ali za sada, nije došlo do realizacije novih transfera.

Kada je reč  o pripremama, Aleksa Avramović je bio na Mundobasketu i tek nedavno se priključio radu u klubu. Partizan jer odigrao sedam jakih provera, i upisao pet pobeda, protiv Hapoela, Turk Telekoma, Fuenlabrade, Mege i Igokee,  kao i poraze od Studentskog centra, u finalu ABA Superkupa, i Efesa na turniru u Atini.

Partizan ove nedelje očekuje i duel za treće mesto na turniru u čast Pavlosa Janakopulosa.

Početak sezone

Prvi meč u ABA ligi, crveno-beli igraju protiv Igokee 30. septembra od 20 sati u Laktašima, dok crno-beli dočekuju Mornar 2. oktobra od 19 sati. Prvi meč u Evroligi Zvezda igra kod kuće, 5 oktobra protiv Asvela od 19 sati, dok Paritzan gostuje Makabiju istog dana od 20 asti.

Ono što je zanimljivo, Večiti će u novoj košarkaškoj sezoni u razmaku od četiri dana odigrati dve utakmice u kojima će crno-beli biti domaćini. Oba meča igraju se krajem narednog meseca. Prvi je 26. oktobra od 20:30 u Evroligi, a potom 30. oktobra od 20 sati u ABA ligi.

(Telergaf.rs)

Video: Pogledajte završnicu meča Partizan - Studentski centar posle koje su crno-beli ostali bez pehara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sudija Dred

    24. septembar 2023 | 12:03

    Nikad moćniji Partizan? Ja pamtim razne moćnije generacije od one sa Đorđevićem do one sa Dalipagićem, Kićom... isto važi za Zvezdu. Tako da... smanjite doživljaj i strasti, da uživamo u košarci ako može.

  • nibrS

    24. septembar 2023 | 13:34

    Partizan je osvojio Euroligu bez i jednog stranca, sve utakmice odigrali van Srbije i Beograda sa trenerom tada početnikom a danas najboljim u Evropi...

  • BANE

    24. septembar 2023 | 14:14

    NEMA SMANJIVANJA DOZIVLJAJA..PAARTIZAN JE BEZ PPGOVORA NAJACI BREND U SRBIJI..NAJACI KOSARK.TIM ZVEZDA JE OKUPILA DOBRU EKIPU..STA CE BITI BIT CE.....I JEDNI I DRUGI BI TREBALO DA BUDU U EVRO LIGI DOBRO PLASIRANI..GROBAR SAM I NAVIJAM ZA SVOJ TIM ALI OVO JE REALNOST....STATISTIKA I BROJKE GOVORE...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA