≫ 

Vreme čitanja: oko 7 min.

Novi poraz Partizana na pripremama: Crno-beli stali u drugom poluvremenu, sudije pogurale Bajern ka trijumfu

Vreme čitanja: oko 7 min.

Poprilično zanimljiva utakmica odigrana je u Atini

  • 59
KK Partizan - KK Mega Foto: aba-liga.com/Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana doživeli su i novi poraz na pripremnom turniru u Atini, pošto je od njih bila bolja ekipa Bajerna iz Minhena sa 99:95, čime su završili i na poslednjem mestu na ovom jakom evroligaškom turniru u glavnom gradu Grčke.

Ovaj meč Partizana je mnogo podsetion i na onaj protv Efesa. Crno-beli su odigrali perfektno prvo poluvreme, da bi u drugom izašli nešto nonšalantnije na parket, te su tako dopustili i protivniku da se vrati u meč u drugih 20 minuta.

Crno-beli su imali dvocifrenu prednost u jednom momentu, nakon čega je usledio ogroman pad, posle kog se nisu oporavili.

Treba istaći i da su arbitri na ovom meču imali dosta spornih odluka, slično kao i protiv Efesa, ali, nema za čim da žali Partizan, pošto se radi samo o prijateljskom meču.

Partizan - Bajern 95:99 (22:22, 29:24, 21:28, 23:25)

Možda i potpuno očekivano, bila je ovo vrlo efikasna utakmica u Atini. I jedni i drugi igrali su veoma rasterećeno, što nam je donelo dosta "talasanja" u igri obe ekipe, a sa neutralne tačke gledišta samim tim meč je bio vrlo zanimljiv.

Partizan je bolje ušao u susret i uz nešto bolju energiju stigao je do prednosti od sedam poena na polovini prve deonice. Međutim, ona nije dugo potrajala. Zaređali su crno-beli sa greškama, a Bavarci su počeli da pogađaju i trojke i dodatno su zategli odbranu, pa su do kraja kvartala uspeli da potpuno neutrališu razliku. Zapravo, u drugih deset minuta ušlo se nerešenim rezultatom.

Druga četvrtina krenula je pomalo šokantno za Partizan. Edvards je počeo da "sipa" trojke iz svih pozicija, pa su Bavarci u jednom momentu stigli i do +4, kada je Željko Obradović zatražio tajmaut i trgao svoje momke.

Tada su i oni počeli da pogađaju sa distance, prevashodno Alen Smailagić, pa je na tom talasu crno-beli tim stigao i do velikih +10. Ali se do kraja poluvremena još jednom potvrdilo da Partizan igra u talasima, pa je Pablo Laso pronašao način da smanji i ovu razliku sa svojim timom.

Mogla je ona da iznosi i svega dva poena da u poslednjem napadu Partizana nije viđen faul na Naneliju na šutu za tri. Košarkaš Partizana realizovao je sva tri bacanja, pa je na odmoru bilo +5 za Željkove košarkaše.

U trećoj deonici je došlo i do pada u igri Partizana. Održavali su crno-beli svoju prednost, otišli su čak i na dvocifren broj poena, ali, od tog momenta su počeli i sa nešto slabijom igrom.

Od momenta kada je Partizan poveo sa 72:60, usledila je serija Bajerna od velikih 14:0, čime su i prešli u vođstvo pred poslednjih 10 minuta.

Na samom kraju meča je pokušao Partizan da se vrati u meč, ali, nisu mogli s obzirom na to da su samo tri igrača bila raspoložena u poslednjoj deonici.

TOK MEČA

IV ČETVRTINA

10. minut (98:95) - Kraj meča, Bajern je slavio.

7. minut (88:92) - Kaminski je promašio trojku za vođstvo, ali greše u napadu i igrači Bajerna. Potom je pokušao i Ledej za tri, neprecizan je, dok Karlsen Edvards daje trojku.

5. minut (79:84) - Došli su košarkaši Partizana do 10 poena u ovoj deonici, a svi su došli od Alena Smailagića i Kevina Pantera, koji održavaju crno-bele u životu. Branković je pogodio na drugoj strani, a onda je na njemu napravio faul i Alen Smailagić.

2. minut (74:78) - Bajern je pokušao da dođe do poena i u prvom napadu poslednje deonice, ali je Vajdman promašio trojku, da bi potom faul napravio Smailagić, a oba bacanja je iskoristio Bajern. Ledej je promašio šut za dva poena. Novi poeni za Harisa, nakon bacanja, pogađa i još jednom. Panter lepo igra sa Smailagićem i ovaj zakucava.

III ČETVRTINA

10. minut (72:71) - Vratio se Bajern potpuno u meč, prišli su na samo poen zaostatka u ovim minutima. Pogađa Vajmen i trojku za vođstvo. Prvo vođstvo Bavaraca posle dugo vremena, Jaramaz maši šut za izjednačenje.

5. minut (72:61) - Ponovo je razlika dvocifrena za Partizan. Igraju dobro sada i jedni i drugi u napadu, ali Željkovi puleni održavaju prednost na svojoj strani. Čak uspevaju i da je uvećaju.

2. minut (60:52) - Vrlo efikasan start treće četvrtine. Partizan je uspeo da stigne do ritma i šutem sa distance uvećava razliku na +8.

II ČETVRTINA

10. minut (51:46) - Ništa ni od ovog napada Partizana posle tajmauta. Dugačak napad Nemaca, a iz svega Tristan šalje loptu u aut posle skoka. I onda trojka Bonge koja vraća Bajern na -4. I onda uzvraća Smajli novom trojkom! Nema trojke Bolmara, ali novi ofanizvni skok, sada je Buker fauliran i imaće dva bacanja. Buker je precizan sa penala. Fauliran Jaramaz i šansa za njegov ofanizvni učinak. Ne ide ga danas. I onda dvojka Bukera uz faul, pa je Bajern na samo dva poena minusa. Naneli je promašio trojku, ali je fauliran, pa će imati tri penala. Sudije će gledati ovo... Biće penali za Nanelija. Pogodio je sva tri i to je to.

Željko Obradović KK Partizan ABA Superkup Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

8. minut (45:38) - Bajern smanjuje razliku za poen sa linije penala, a onda je Bolmaro fauliran od strane Jaramaza. Obst će imati dva nova slobodna bacanja. Koprivica je napravio taj faul, a nemački reprezentativac pogađa oba slobodna bacanja. Naneli realizuje oba slobodna bacanja na drugoj strani. Vajler-Bab je neprecizan na šutu za tri poena, a onda Jaramaz pravi faul u napadu. Velika greška pri prenosu lopte. Opet Obst... I opet slobodna bacanja. Oba su realizovana, tajmaut traži Željko.

6. minut (43:33) - Edvards je sada konačno neprecizan za tri preko ruke. Naneli je promašio sa polu-distance, bio je to relativno lak šut, a potom i faul, prvi Partizanov u ovoj deonici. Odbranio se crno-beli tim, a trojku postiže Smajli! I raste ova prednost Partizana... Smajli je sada sakupio i skok. Daje Anđušić trojku! I to je +10!

4. minut (37:33) - Evo Smajlija, dobra reakcija posle tajmauta i trojka! Pa i druga! Uzvraća nemački tim, ali samo nakratko, pošto je i Naneli ubacio trojku. Crno-beli masovno šutiraju za tri, sada je i Jaramaz pokušao, promašio, ali je Koprivica pokupio skok. I postigao je poene! Tajmaut Lasa!

2. minut (27:31) - Prvi napad donosi faul u napadu Dina Radončića nad Smajlijem. Trojka Partizana, onda trojka Edvardsa. Umalo izgubljena lopta Anđušića. I poeni za Nanelija. Onda opet trojka Nemaca... Nije se snašao crno-beli tim, a Edvards nastavlja da trpa trojke. Sada je već +4.

KK Partizan - KK SC Derbi ABA Superkup Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

I ČETVRTINA

10. minut (22:22) - Edvards lepo prolazi do samog kraja za novi koš. Isteklo je potom vreme za napad Partizana, a Žoc je besan. Tajmaut Lasa. Ništa od napada na kraju za Nemce i to je to od prve četvrtine.

9. minut (22:20) - Partizan lepo kombinuje, poene postiže Partizan preko Smajlija, ali odmah stiže trojka Bavaraca za izjednačenje. Uroš Trifunović je fauliran na prodoru, ali svakako bi imao slobodna bacanja, pa je sada na liniji penala. Pogodio je oba puta. Bajern je promašio, a Smajli i Koprivica su se spetljali.

7. minut (16:17) - Ali uzvraća Bajern trojkom... Vukčević sada neprecizan sa distance. Obst je fauliran na šutu za dva poena i imaće dva slobodna bacanja. Pogodio ih je, ali je precizan i Trifunović na drugoj strani. Sada malo brži ritam i novi poeni za Bavarce, da bi Doužer bio fauliran prema mišljenju sudije Porobića. Ulazi u igru i Dino Radončić. Posle svega trojka nemačkog tima, koji prvi put vodi.

5. minut (14:7) - Trojku sada postiže Aleksa Avramović, čime Partizan odlazi na još veću prednost. Izborio se Buker za poene pod košem za Bajern na drugoj strani. Partizan zatim gubi loptu, da bi Avramović napravio prekršaj. Bajern smanjuje na samo tri razlike. Promašaj Doužera na šutu za tri, ali je tu Kaminski pod košem da ga ispravi. Obst neuspešan na šutu za tri, a Vukčević zakucava!

3. minut (7:2) - Sasvim korektan početak meča za ekipu Partizana, koja je stekla prednost od +5. Bajern ima 1/6 na šutu, što dovoljno govori o dobroj odbrani koju trenutno forsiraju crno-beli.

STARTNE POSTAVE

Bajern Minhen: Bonga, Bolmaro, Obst, Branković, Buker

Partizan: Vukčevič, Avramović, Trifunović, Doužer, Kaminski

KOMENTAR PRE MEČA

Crno-beli su sinoć pali u neizvesnoj završnici protiv turskog tima, iako su imali prednost kroz najveći deo meča, a onda je u nekoliko navrata bila i dvocifrenog karaktera.

Sa druge strane, Bajern je imao svoju šansu protiv domaćina Panatinaikosa, ali je odigrao slabu poslednju deonicu i na kraju je dopustio Grcima da prođu u finale.

Podsetimo, Partizan je pre ovog turnira igrao na ABA Superkupu u Podgorici, gde je u finalu poražen od Studentskog centra, trojkom Borne Kapuste na četiri sekunde do kraja meča.

(Telegraf.rs)

Video: Partizan - Mega: Drama pred poslednjih 10 minuta, crno-beli potpuno nadigrani!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša Le

    24. septembar 2023 | 18:11

    Sudije im krive u fudbalu, sudije im krive u košarci, dokle bre više kuknjave? Pa ne mogu svaku utakmicu da vam sude Petek, Pukl i Javor.

  • P. F. K.

    24. septembar 2023 | 17:02

    Jaramaz najlošije pojačanje. Dečko veze nema

  • Papilon

    24. septembar 2023 | 18:04

    Jesu li ih ponovo pokrali ? Tacno sam znao, citav univerzum je protiv njih inace oni nema sanse da izgube svojim neznanjem, koje je iskreno govoreci poveliko.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA