≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Brate moj, volim te": Jago pričao na srpskom u kameru, otkrio kako ga je Teo "ubedio" da dođe u Zvezdu

Vreme čitanja: oko 3 min.

Brazilac je sjajno raspoložen pred start sezone

  • 3
Media day KK Crvena Zvezda Foto: Nikola Anđić

Brazilski plejmejker Jago dos Santos, koji je ovog leta prešao u Crvenu zvezdu, bio je jedna od zvezda Medija dana Evrolige.

On je u razgovoru sa novinarima bio veoma raspoložen i istakao je da mu sve u Beogradu i novoj sredini prija.

- Sve, navijači, grad, igrači, trener... To je to.

Istakao je da mu ne smetaju očekivanja koja su velika nakon sjajnih parija koje je na njegovoj poziciji pružao Fakundo Kampaco.

- Ne, volim pritisak, i volim Fakua, on je moj prijatelj. On je prvi kome sam rekao da idem u Beograd i u Zvezdu, on je veoma srećan zbog mene. To nije pritisak, jeste, ali dobar pritisak. Faku je za mene veoma dobar igrač i pratiću ga sve vreme.

Rekao si da si radio sa Milošem, da li je on poznat u Brazilu i da li ti je dao neki savet?

miloš teodosić kk crvena zvezda Foto: KK Crvena zvezda

- Kada sam video da Teo dolazi u Zvezdu, ja sam bio u Las Vegasu sa Čikagom u letnjoj ligi i menadžer mi je došao i rekao da me je Zvezda kontaktirala. Pitao sam Zvezda gde sada igra Teo i gde je Kampaco igrao prošle godine? Rekao je da. Onda je ok, prihvatam. Za mene ostati sa Teom ovde svaki dan je najvažnije, mnogo je važno, jer je on za mene najbolji plejmejker ne znam koliko godina u Evropi i gledao sam ga. Za mene, za moju karijeru je to veoma bitno.

Da li si gledao derbi prošle sezone, da li si imao iskustva u takvoj atmosferi?

- Da, gledao sam, ne znam koliko sam utakmica gledao, navijači su ludi. Ja sam već rekao u svojoj glavi "želim da igram ovde jednom u životu" i sada sam ovde.

Navijači Crvene zvezde Delije Foto: Marko Jovanović

Imao si dobro Svetsko prvenstvo, da li ti to iskustvo pomaže za start sezone?

- Veoma je dobro, jer ljudi, treneri, navijači Zvezde su mogli da vide šta mogu, Jago voli ovo, ovo ne voli. Bio je spektakl za navijače, za mene takođe. Čim se završilo pozvao sam menadžera i rekao da želim da dođem veoma brzo u Beograd, jer želim da ostanem u treningu i da budem spreman za novu sezonu.

Upitan je i da li je pričao sa brazilskim košarkašima koji su radili sa Duškom Ivanovićem.

Duško Ivanović Foto: Marko Jovanović

- Marselinjo Uertas, Tijago Splitet, sa kojima je radio u Baskoniji. Kada sam ih video, bio sam u Las Vegasu sa Splitetom, jer je on trener u Letnjoj ligi. Rekao mi je da idem tamo, da je Duško veoma dobar trener. Tijago je zvao trenera, rekao da "Jago je dobar momak", jako sam srećan zbog toga. Rekao mi je da je trener najbolji u Evropi. Trener priča sa mnom svakog dana, kaže mi da igram svoju igru, da me momci prate, da ima poverenje u mene. To je malo teško, jer sam pre godinu dana igrao Evrokup i Bundesligu, koji su teški, ali sada je Evroliga, i ja sam spreman za momenat.

Zanimalo nas je da li je naučio neke srpske reči, a pre toga je rekao da voli hranu u Beogradu.

- Hvala brate, volim te. Brate moj - rekao je na srpskom jeziku, a potom otkrio i šta misli o srpskoj muzici.

- Momci u teretani i svlačionici imaju nešto slično brazilskoj, što je brzo i jako, ali nekad moram da pokažem momcima da je brazilska muzika najbolja.

Kao Brazilac ističe da zna da igra i fudbal, a našalio se da je spreman ukoliko fudbalskom klubu crveno-belih treba pojačanje.

- Ne, ja igram košarku, ali mogu da igram i fudbal takođe. Igram nekad i fudbal. Naravno, treba im jedan momak koji daje gol, neka dođu, nije problem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    26. septembar 2023 | 17:10

    Citam sport telegraf!! 20 vesti o kk zvezda! Nebitne stvari! Ovaj uci Srpski!!! Auuuu!! Hahahahaha

  • Bg

    26. septembar 2023 | 16:26

    Jos jedan sumadinac u bastionu srbstva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA