Vreme čitanja: oko 2 min.

FMP kreće u kvalifikacije za FIBA Ligu šampiona: Prvi rival Vareze, u polufinalu stoje Francuzi ili Belgijanci

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pokušaće Panteri da se izbore za mesto u grupnoj fazi

  • 0
Aleksa Stepanović, KK FMP Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović

Košarkaši FMP-a danas u turskoj Antaliji kreću u borbu za plasman u grupnu fazu FIBA Lige šampiona, pošto će uzeti učešće na vrlo jakom kvalifikacionom turniru. Prvi protivnik biće im italijanski Vareze (15.30, Arena Sport 1).

Panteri su otputovali u Tursku gde su odradili poslednje treninge i spremno dočekuju Italijane. Iza ekipe Nenada Stefanovića je i ABA Superkup u Podgorici gde je ekipa zauzela sedmo mesto.

Na tom turniru, tim iz Železnika upisao je poraze od Studentskog centra i Zadra, da bi naposletku savladao Cedevita Olimpiju posle produžetka u završnom meču. U Turskoj neće imati mesta za grešku, jer samo pobednik ide dalje u grupnu fazu takmičenja.

Pored FMP-a i Varezea, na turniru se još takmiče francuski Šole i belgijski Antverpen Džajantsi, koji su potencijalni rivali Pantera u polufinalu, dok se sa druge strane žreba nalaze italijanski Brindizi, rumunska Oradea, holandski Den Boš i nemački Getingen.

FMP je prošao kroz brojne promene ovog leta. Klub su napustili svi stranci (Ebuka Izundu, Bo Bič, Čarls Mening, Čarls Mur, Čarls Dženkins), a došla su tri nova - Džordan Voker, Lamonte Tarner i Nejt Votson. Uz to, Pantere su pojačali i Bojan Subotić, Luka Ašćerić, talentovani Balša Živanović, Lazar Gagić i Pavle Mišić.

Trener Pantera, Nenad Stefanović je juče izjavio kako ekipa ne sme nikoga da se plaši i da je spremna za izazov.

- Teška utakmica sa timom koji ima ogroman individualni kvalitet. Sa pojačanjima koje su doveli tokom leta pokazali su da žele da igraju Ligu Šampiona. Mi se kao i uvek nikoga ne plašimo i idemo na pobedu, kao i u svakoj utakmici. Nažalost, Marko Pavićević je zbog povrede ostao u Beogradu i to će biti određeni hendikep za nas. Verujem u moje momke, želim da uživaju u sutrašnjoj utakmici i daju sve od sebe. Mislim da će to biti dovoljno za ono što svi želimo - istakao je trener FMP-a.

(Telegraf.rs)

Video: Jago otkrio kako ga je Teo "ubedio" da dođe u Zvezdu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA