Vreme čitanja: oko 1 min.

Nesvakidašnji dabl-dabl srpskog košarkaša: Musić ubacio 20 poena i podelio 14 asistencija za Zjelonu Goru

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poljski tim demolirao je Šiauliaj iz Litvanije u ENBL

  • 0
Novak Musić Foto: Youtube / ENBL / Printscreen

Ako je suditi po početku sezone, biće ovo dobra godina za srpskog plejmejkera Novaka Musića u ekipi Zjelone Gore. Naš košarkaš danas je dominirao i ostvario nesvakidašnji dabl-dabl u pobedi svog tima protiv litvanskog Šiauliaja u prvom kolu grupne faze ENBL - 109:83.

Sjajni Novak meč je završio sa 20 poena na svom kontu uz 14 asistencija, ali to nije sve. Iz igre je šutirao 7/11 za dva poena, 1/1 za tri poena, dok je sa linije penala imao 3/5. Na sve to dodao je četiri skoka i čak pet ukradenih lopti.

Koliko je Musić večeras bio važan za svoj tim pokazuje i +/- statistika, koja kaže da je Zjelona Gora sa njim na parketu imala čak +39 u odnosu na litvanski tim! Nijedan drugi košarkaš gotovo da nije mogao ni da priđe tom učinku, što mu potencijalno može doneti i nagradu za igrača celokupnog kola.

Novak je bio odličan i u prvom kolu Orlen Basket lige, ali je tada Zjelona Gora ipak bila poražena na gostovanju Legiji u Varšavi (72:90). Tada je upisao 16 poena uz sedam asistencija i jedan skok.

Danas je imao veliku podršku saigrača, pa je tako Jan Vojčik bio najefikasniji sa 24 poena, Marčin Voronjecki je dodao 22 poena, dok su još tri košarkaša bila dvocifrena - Džefri Grosel sa 13 poena uz 12 skokova, odnosno Mihal Kolodzjej i Aleksander Levandovski sa po 12 poena.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Enea Zastal BC Zielona Góra (@basketzg)

Zjelona Gora naredni meč igra već za dva dana kada će gostovati Torunju u drugom kolu Orlen Basket lige.

(Telegraf.rs)

Video: Ponitka otkriva zašto se zaljubio u Beograd: "Murali su me oduševili, ovaj grad ima dušu!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA