Vreme čitanja: oko 1 min.

Ko osvaja ABA ligu?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Partizan Mozzart Bet prvi favorit, Crvena zvezda vrlo blizu, šest izazivača daleko iza…

  • 10
Kevin Panter, Nemanja Nedović Foto: Marko Jovanović

Evroliga će biti fokus navijača u prvim mesecima sezone, jer Partizan Mozzart Bet i Crvena zvezda toliko su odmakli konkurenciji u regionu da je prosto nezamislivo da se neko umuva bar između njih, a kamoli da sedne na tron. Ali dok oba beogradska kluba ne dobiju zagarantovano mesto u elitnom takmičenju – a svi se nadamo da će se i to desiti, pre ili kasnije – siguran prolaz do Evrolige tražiće se preko ABA lige, pa će navijači i ove sezone strepeti zbog svakog poraza u regionu.

Jer ako je za suditi po poslednjim sezonama, već viđeno finale igraće upravo večiti rivali i ako se nešto drastično ne promeni: onaj ko bude imao prednost domaćeg terena biće izraziti favorit.

I mada je još rano pričati o krajnjim dometima crno i crveno-belih sasvim je izvesno da su oni, čak i ako sve krene po zlu, za koplje iznad izazivača na Jadranu što potvrđuju i kvote Mozzart kladionice za osvajača ABA lige.

One kažu da Partizan Mozzart Bet ima blagu prednost sa kvotom 1,85 da će odbraniti krunu regionalnog šampiona. Crvena zvezda je vrlo blizu sa kvotom 2,25.

Svi ostali su daleko iza, pa kvote samo šest klubova i priznaju kako izazivače. Među njima, jedino Budućnost ima koliko-toliko šansi da ugrozi večite sa kvotom 17,0 i mnogo važnije: vrelim domaćim terenom.

Cedevita Olimpija sve više kaska i trenutno je na koti 36, a iza su Igokea (43), neočekivani osvajač ABA Superkupa Studenski centar (45), Mornar (50) i FMP (75).

KVOTE ZA OSVAJAČA ABA LIGE

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    28. septembar 2023 | 17:37

    Ако буду навлачили као и прошле године, онда партизани!

  • Nikola

    28. septembar 2023 | 18:59

    Finale ce biti beogradsko samo je pitanje ko ce biti prvi u regularnom delu taj ce i osvojiti...

  • Mikac

    28. septembar 2023 | 19:27

    Ko pobedi dva derbija on osvaja ABA ligu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA