Vreme čitanja: oko 1 min.

Mijailović otkrio kako je Partizan platio poreski dug: "Ovo je bila rizična akcija..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

On se zahvalio i državi, a onda naveo da su košarkaši uredno dobili prvu platu

  • 3
Kzs skupstina Partizan, Hajat Foto: Nikola Anđić

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović pričao je o izmirenom dugu crno-belih na sednici Upravnog odbora tog kluba i razložio otplatu i način istog.

- Znači, 31. jul nam govori o budžetskoj godini. Sve što pričam pričam o takmičarskim sezonama. Naša akcija "1 Partizan" imamo je uspešno realizovana i ja ću reći kako je plaćen poreski dug. Akcija je priupila 1.670.000 evra. I to tako jer su članovi UO dalo 800.000 evra. 22.000 ljudi je učestvovalo u skupljanju 820.000 evra. Hteo bih svima da zahvalim, jer je ovo bila rizična akcija, ona je posebna i pokazala je koliko je Partizan veliki i velika porodica. Delom koji smo uštedeli od pomoći države, isplatili smo 3,7 miliona poreza, time smo svim zaposlenima platili sve doprinose, pa svako ko je trebalo da ode u penziju, je mogao. Ono što je ostalo, je 3,3 miliona evra koji mora da se plati. Mi smo krenuli da radimo na kreditu gde će nas 10 iz UO da jemči za kredit koji će biti na 5-6 godina - kazao je Mijailović.

On se zahvalio i državi, a onda naveo da su košarkaši uredno dobili prvu platu.

- Sada smo isplatili svim igračima prvu platu, ona je bila bruto sa svima doprinosima i tako će biti i ubuduće. Hvala i državi što nas je čekala, da se ovaj veliki problem stavi ad-akta - naveo je Mijailović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša Le

    28. septembar 2023 | 19:22

    Razlika je između platio dug i platio deo duga. Ovde se radi o plaćenom delu duga, a onaj neplaćeni će naravno opet narasti i tako u krug.

  • Av

    28. septembar 2023 | 20:54

    Jer zna trener kkp da je drzava pomogla.Da covek bude upucen za drugi put kad bude izasao pred novinare.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA