≫ 

Vreme čitanja: oko 6 min.

Zvezda protutnjala Laktašima: Crveno-beli pobedom počeli ABA ligu, Evropa će da se plaši dua Teodosić - Tobi

Vreme čitanja: oko 6 min.

Odlična predstava u prvom kolu ABA lige

  • 42
KK Igokea - KK Crvena zvezda Foto: aba-liga.com/Igokea m:tel/Marija Vuruna

Košarkaši Crvene zvezde su na veoma ubedljiv način počeli novu sezonu u ABA ligi, pošto su u Laktašima protiv domaće Igokee slavili sa 63:81 te nisu mogli ni zamisliti start najjačeg takmičenja na Jadranu, gde su aktuelni vice-prvaci. Ono što posebno raduje, jeste povezanost Miloša Teodosića i Majka Tobija.

Crvena zvezda je na meč otišla bez četvorice igrača, od čega su Šabaz Nejpir i Dejan Davidovac projektovani i kao starteri, pa je Duško Ivanović morao da razigrava neke druge petorke, što je radio i tokom čitave utakmice, o čemu svedoči činjenica da je jedino Rokas Giedraitis odigrao preko 25 minuta.

Podeljena je minutaža ravnomerno, a mnogi igrači su pokazali da su i te kako pojačanja u ekipi.

Pogotovo Majk Tobi koji je postigao 19 poena, ali ono što posebno raduje jeste način na koji je igrao sa Milošem Teodosićem, koji je zabeležio sedam asistencija, a većinu zahvaljujući upravo Tobiju.

Slovenački reprezentativac je bio i najraspoloženiji sa 19 datih koševa, Rokas Giedraitis je postigao 12, a dvocifreni su bili i Dalibor Ilić sa 11, odnosno Luka Mitrović sa 10. Kod Igokee je najraspoloženiji bio Nikola Tanasković koji je zabeležio 16 poena, dok je Jeremić dao jedan manje.

KK Igokea - KK Crvena zvezda Foto: aba-liga.com/Igokea m:tel/Marija Vuruna

Igokea - Crvena zvezda 63:81 (17:20, 15:20, 13:26, 18:15)

TOK MEČA UŽIVO:

IV ČETVRTINA

00:00 (63:81) - KRAJ MEČA! Crvena zvezda je zabeležila pobedu.

03:12 (59:77) - Ide Dalibor Ilić na liniju penala. Ide i trojka Nemanje Gordića, da bi potom Dalibor Ilić otišao na liniju penala i pogodio je oba, dok odmah i Marko Jeremić pogađa trojku. Miloš Teodosić opet nalazi Majka Tobija, a ovaj opet poentira.

06:24 (53:69) - Novi promašaj Stefana Lazarevića. Svašta se izdešavalo sada u napadu Zvezde, a na kraju Luka Mitrović poentira uz faul. Ostao je sam Jeremić i pogodio je trojku, ponovo.

07:42 (50:66) - Milosavljević trojkom otvara poslednju deonicu. Nedović potom ide u prodor, ali pravi faul u napadu. Blokira Bolomboj Zorana Nikolića. Jago je sada pronašao Lazarevića, dok ovaj maši šut za dva. Jago je lepo promenom izbacio svog čuvara, ali je promašio šut za tri poena.

III ČETVRTINA

00:00 (45:66) - Ide i trojka Jaga Mateusa! Lepo je potom i Nedović poentirao, prošao je lako odbranu i Zvezda ima preko 20 poena prednosti. Poentirao je Milosavljević za Igokeu, dok Mitrović potom zakucava.

02:25 (43:57) - Branko Lazić pogodio! Kakva greška Luke Mitrovića, imala je Zvezda kontru, ali je srpski centar pogrešio. Kakva kontra Zvezde, Mitrović je blokirao Karmajkla, a onda Nedović i Tobi idu u kontru. Ostao je Giedraitis sam, ali je promašio šut za tri, dok Milosavljević pogađa na drugoj strani.

04:31 (39:52) - Zakucava Zoran Nikolić sada, dok Zvezda igra nešto lošiji napad iz koga ne poentira Majk Tobi. Odlično igraju Miloš Teodosić i Majk Tobi, odličan tandem su Srbin i sloevnački reprezentativac. Ostao je sam Marko Jeremić i pogodio je trojku.

KK Igokea - KK Crvena zvezda Foto: aba-liga.com/Igokea m:tel/Marija Vuruna

06:27 (34:50) - Lepa akcija Teodosića i Tobija. Nateran je Edin Atić na grešku u napadu, odlično igra Zvezda u ovim minutima. Lepo! Nova akcija Zvezde, a Majk Tobi uspeva da ugura ovu loptu u koš. Evo i trojke Branka Lazića!

08:33 (32:43) - Promašaj Lazića na otvaranju četvrtine. Pogađa trojku Majk Tobi odmah. Stefan Mudi je promašio šut, a odmah Igokea pravi faul na drugoj strani i tako zaustavljaju Branka Lazića.

II ČETVRTINA

00:00 (32:40) - Ispustila je Zvezda prednost. Pogađa Lazarević trojku na isteku napada. Ide na liniju penala Dalibor Ilić, što je i iskoristio. Maši Igokea sada dva napada, dok Nedović gubi loptu, a Stefan Mudi ide na liniju penala. Trojkaa Rokasa Giedraitisa uz zvuk sirene.

02:14 (31:32) - Zvezda je opet napravila osetniju prednost, ali smanjuje Dragan Milosavljević svojim pogotkom. Dosuđuju sudije faul u napadu Jagu Mateusu, te Mudi potom upošlajava Tanaskovića i ovaj poentira. Maši Simonović šut, a Tanasković ide na liniju penala.

04:09 (25:32)  Napravila je Zvezda seriju odmah, pogađali su Jago i Rokas Giedraitis.

KK Igokea - KK Crvena zvezda Foto: aba-liga.com/Igokea m:tel/Marija Vuruna

04:38 (25:28) - Atić je završio na liniji penala i pogodio je oba puta. Bolomboj je potom pogodio bacanja, Lazić je i izgubio loptu, što koristi Stefan Mudi koji poentira.

07:20 (18:25) - Zvezda je odigrala jako dobru odbranu, a uspela je i da uhvati skok. Jako je lepa akcija viđena od Crvene zvezde, gde su svi igrači učestvovali, te je Jeremić morao da seče faulom. Sudija Javor je odlučio da dodeli Luki Mitroviću nesportski faul. Ispada sada lopta Gordiću.

08:37 (17:24) - Magija Miloša Teodosića, našao je samog Dalibora Ilića. i on je poentirao, da bi potom Nakič promašio čitav koš. Gordić je promašio šut, da bi potom Nedović lako poentirao na drugoj strani.

I ČETVRTINA

00:00 (17:20) - Pogodio je oba slobodna bacnaja Nemanja Gordić, te je ponovo smanjio prednost crveno-belih. Pogodio je Luka Mirović bacanja, a onda je i Marko Jeremić pogodio trojku, dok Nedović koristi uspavanost odbrane i poentira. Nakić je promašio šut za tri, pa Zvezda ima novi napad. Tvrd flouter Nemanje Nedovića. Gordić poentira, a Nedović promašuje trojku sa svoje polovine.

KK Igokea - KK Crvena zvezda Foto: aba-liga.com/Igokea m:tel/Marija Vuruna

01:51 (11:14) - Teodosić je debitovao, ali je odmah izgubio loptu, dok je istu vratio Stefan Mudi svojim promašajem. Promašili su potom igrači Zvezde dve trojke, prvo je Branko Lazić ostao na obruču, a potom i Miloš Teodosić. luda trojka Rokasa Giedraitisa! Trojka Marka Jeremića, koja smanjuje prednost Zvezde.

04:45 (8:9) - Tanasković iz Igokee je promašio šut, a onda je pokušao Simonović na asistenciju Jaga Mateusa, što je ovaj promašio. Odmah je kod Igokee pokušao Zoran Nikolić, ali je načinjen faul nad njim. Vraća se Igokea u meč, Crvena zvezda je nešto lošije nastavila meč, dopustili su Igokei četiri ofanzivna skoka u samo nekoliko minuita i to su maksimalno iskoristili igrači iz Laktaša.

07:34 (4:8) - Marko Simonović je otvorio utakmicu poenima iz reketa, dok je trojku pogodio Rokas Giedraitis, kao i Majk Tobi. Pogodio je potom i jedno slobodno bacanje Branko Lazić, dok drugi put nije bio precizan.

KOMENTARE PRE MEČA:

Košarkaši Crvene zvezde su spremni za početak nove takmičarske sezone, pošto će u prvom kolu ABA lige igrati protiv Igokee na gostujućem terenu od 20 časova, dok je direktan prenos tog mela omogućen putem Arena sport 1 Premijum kanala, dok isti možete pratiti i na Telegraf sportu.

Crven azvezda je u Laktaše otputovala bez četvorice igrača, pošto se u timu neće naći Šabaz Nejpir, Dejan Davidovac, Nemanja Bjelica i Adam Hanga, zbog ranih problema.

Hanga je imao temperaturu, Davidovac probleme sa stomakom, dok je Šabaz uspeo da se oporavi posle povrede na pripremema, ali će zbog predostrožnosti i meča sa Asvelom ipak sačekati Evroligu.

Zvezda nije uzela učešće u Superkupu Aba Lige, jer su imali druge obaveze, odnosno, Duško Ivanović je posetio seminar koji je održan u Valensiji, a klub nije želeo da učestvuje bez svog trenera na turniru.

Igokea je tu na tom turniru uspela da savlada Cedevita Olimpiju, dok su potom poraženi od Partizana u polufinalu.

(Telegraf.rs)

Video: Jago poslao poruku na srpskom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA