Vreme čitanja: oko 2 min.

"Sada šut za pobedu nije ušao, ali verujem da u budućnosti hoće": Barać ponosan na igru Mege iz 2. poluvremena

Vreme čitanja: oko 2 min.

Beogradski klub nije uspeo da kompletira epski preokret protiv Cedevita Olimpije u Ljubljani

  • 0
Marko Barać Foto: Youtube / KK Cedevita Olimpija / Printscreen

Košarkaši Mege nisu uspeli da kompletiraju ogroman preokret večeras u Ljubljani, pošto su nakon minusa od 22 poena sa kraja prvog poluvremena u poslednjem napadu promašili trojku za pobedu i tako ostali "kratki" protiv Cedevita Olimpije - 87:89.

Trener gostujućeg sastava, Marko Barać je nakon svega viđenog vrlo ponosan na svoje momke i istakao je da je bio svestan da meč neće biti ni nalik onom iz Podgorice sa Superkupa ABA lige.

- Nadam se da je ovo bila jedna vrlo zanimljiva utakmica, kakve su često umele da budu u prošlosti između Cedevite i Mege. Čestitao bih Cedeviti na zasluženoj pobedi, oni su sigurno utakmicu koju smo imali pre desetak dana u Podgorici shvatili kao jednu opomenu i mi smo to očekivali. Upozoravali smo da nas čeka jedna potpuno drugačija utakmica, spremali se za to, ali evidentno je da to što je preko 50% našeg tima večeras odigralo prve minute u ABA ligi ne razumemo način na koji to treba da odgovorimo. Neverovatan procenat šuta iz igre Cedevite u prvom poluvremenu, oni su imali 70% za dva, 100% za tri u prvom poluvremenu. To nije nešto što se dešava često. Kada smo mi u drugom poluvremenu zaigrali na način na koji treba da igramo, čvrsto, doprineli smo tome da ti procenti šuta dođu u proseke i da budu puno normalniji - istakao je Barać.

Ističe da je povratak protekao onako kako se nadao, ali da ovoga puta šut za pobedu nije ušao. Preuzeo je odgovornost na sebe.

- Vraćali smo se korak po korak, nekoliko puta pokušavali da smanjimo na jednocifrenu razliku, a potom i da uvedemo utakmicu u sam egal. Ono što je definitivno je da mogu da čestitam momcima kako su izgledali u drugom poluvremenu. Postojala je prevelika razlika u energiji na početku i kraju utakmice. Videćemo šta je osim neiskustva razlog za tako nešto. Došli smo na posed iz jedne akcije koju treniramo, došli smo do šuta za pobedu, ovaj put nije ušao, ali svi promašaji koji se dešavaju od mojih igrača su na mene, ja preuzimam odgovornost za to, pogotovo na način na koji su igrali u drugom poluvremenu. Mi ćemo nastaviti da treniramo jako i siguran sam da će ti šutevi slični u budućnosti ulaziti. Puno sreće Cedevita Olimpiji u narednim utakmicama - rekao je Marko Barać.

(Telegraf.rs)

Video: Crveno-beli se muče sa skokovima i imaju malo vođstvo, domaćin se raspucao u Laktašima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA