Vreme čitanja: oko 1 min.

Nova "bomba" u NBA ligi: Boston dobija novog plejmejkera, ali gubi jednog bitnog igrača

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brzo se razrešio status poznatog košarkaša

  • 0
Džru Holidej Dejm Lilard NBA liga Foto: Alika Jenner / Getty images / Profimedia

Nedavno se obistinio dugo čekani trejd Dejma Lilarda, iz Portland Trejl Blejzersa je pomalo neočekivano prešao u Milvoki Bakse. U drugom smeru je otišao Džru Holidej, za koga se odmah znalo da neće odigrati nijedan meč u Portlandu.

Sada je poznati američki novinar Adrijan Vojnarovski objavio ekskluzivnu informaciju, dogovor između Seltiksa i Blejzersa.

Naime, Boston će ovim trejdom dobiti plejmejkera, dok će na drugu stranu otići više igrača i pikova, pa bi trejd trebao izgledati ovako:

Boston dobija: Džru Holidej

Portland dobija: Robert Vilijams, Malkolm Brogdon, pik prve runde Golden Stejt Voriorsa 2024. i nezaštićenog pika Bostona 2029. godine.

Ovim trejdom Boston je uspeo najviše da profitira, pošto su se otarasili Brogdona, koji nije dobio značajnu ulogu prethodne sezone, pa je samo nezadovoljstvo raslo, a pritom su dobili jednog od najboljih defanzivnih igrača lige u poslednjih pet godina.

Jedini objektivni gubitak Seltiksa je odlazak Roberta Vilijamsa na koga su ozbiljno računali u planovima za budućnost, tako da će ove sezone ostati Kristaps Porzingis kao prvi centar.

Portland sa druge strane planira da zadrži Roberta Vilijamsa u kombinaciji sa Diandre Ejtonom, dok će Brogdon uskoro dobiti novi tim, pošto Blejzersi žele mladog igrača na toj poziciji.

(Telegraf.rs)

Video: "Ovo je bila rizična akcija": Mijailović otkrio kako je Partizan platio poreski dug

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA