Vreme čitanja: oko 2 min.

Borac u poslednjoj četvrtini slomio Cibonu: Krcata dvorana u Čačku proslavila prvu pobedu u ABA ligi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vrlo važan trijumf za tim sa Zapadne Morave na startu regionalnog takmičenja

  • 1
KK Borac Čačak - KK Cibona, ABA liga Foto: ABA liga - KK Borac Čačak - Duško Radišić Lejča

Počeo je Borac pobedom! Košarkaši kluba iz Čačka slavili su na otvaranju ABA lige pred krcatom dvoranom kraj Zapadne Morave protiv ekipe Cibone, koja se dosta dugo držala u meču, sve do pred poslednjih deset minuta, ali je na kraju poklekla pod naletom domaćina - 86:79!

Tome su najviše doprineli vrlo raspoloženi Bojan Tomašević i Aleksa Uskoković, koji su zapravo i začinili tu dobru seriju domaće ekipe, kako poenterski, tako i snažnom igrom u odbrani uz lepe asistencije.

Kada su uspeli da povežu svoju igru, i procenti šuta porasli su kada je reč o košarkašima Borca, a sve to pomoglo je da se na kraju upiše i poprilično ubedljiv trijumf na zadovoljstvo čačanske publike.

Najefikasniji u timu iz Čačka bio je Džavon Frenklin sa 17 poena, a dva manje je ubacio Bojan Tomašević. Uroš Čarapić završio je sa 14 poena, Tajlan Birts sa 10, a treba istaći važan doprinos Alekse Uskokovića koji je imao osam poena uz osam asistencija i dva skoka, dok je čak šest prekršaja načinjeno baš nad njim za indeks od 20 poena.

U Ciboni je dominirao Aleksandar Sani Aranitović sa 21 poenom uz pet skokova i četiri asistencije, dok je Jakov Mustapić završio sa 16 poena, a Matej Bošnjak sa 13.

Krenulo je izuzetno ujednačeno. Cibona je imala malu prednost u uvodnim minutima koja se pretvorila u mali plus za Borac. On je potom narastao skoro do dvocifrenog (31:23), posle čega je usledio neobjašnjiv pad u igri domaćeg tima, koji je dao seriju od 9:0 hrvatskoj ekipi, koja je čak i ponovo povela.

Međutim, do poluvremena se sve to stabilizovalo, pa je Borac imao sedam poena viška. I u nastavku su Čačani nastavili sa skroz korektnom igrom, nisu dopuštali Ciboni da ponovo povede, ali nekako nisu uspevali ni da je slome. Sve do poslednje četvrtine.

Tada su se baš razigrali Aleksa Uskoković i Bojan Tomašević, koji su nekako delovali u tandemu i "rešetali" ekipu Cibone. Očas posla razlika je otišla na dvocifren nivo, što je bio put bez povratka za hrvatski tim, koji će već u najavi imati problema ove sezone u ABA ligi zbog priča o potencijalnom gašenju.

Borac u drugom kolu ABA lige dolazi na Novi Beograd, pošto već u petak gostuje Megi u dvorani "Ranko Žeravica" od 20.00 časova.

(Telegraf.rs)

Video: Danilo Anđušić Ove sezone ABA će biti mnogo jače takmičenje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA