≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Preko Mornara se vidi Tel Aviv: Željkov Partizan "poleće" večeras u Areni, mogu li crno-beli da nadmaše sebe?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Obradovićeva ekipa pokušaće da ostvari bolji rezultat u odnosu na prethodnu takmičarsku godinu

  • 0
KK Partizan - KK Mega Foto: aba-liga.com/Dragana Stjepanović

Navijači Partizana nestrpljivo su čekali na ovaj trenutak više od tri meseca. Nakon osvajanja titule u ABA ligi i pobede u finalu protiv Crvene zvezde, vreme je da se krene u novi krug. Prvi protivnik crno-belih u novoj sezoni regionalnog takmičenja biće Mornar iz Bara u "Štark Areni" (19.00, Arena Sport Premium 1).

Ne treba ni pominjati da se očekuje ogromna posećenost večeras u našoj najvećoj hali. Crno-beli su rasprodali rekordan broj ulaznica za ovu takmičarsku godinu, a one preostale karte stavljene su na raspolaganje navijačima.

Pripremni period prošao je uz uspone i padove u igri ekipe Željka Obradovića. Štaviše, u ovaj meč kreće sa tri vezana poraza - onim u finalu ABA Superkupa od Studentskog centra, kao i ona dva na turniru u Atini od Anadolu Efesa i Bajerna iz Minhena u dramatičnim završnicama. Pre toga, pred Partizanom su padali Igokea, Mega, Fuenlabrada na otvorenom terenu Tašmajdana, Turk Telekom i Hapoel Jerusalim.

Mogli su crno-beli da vide na delu nova pojačanja koja su tokom leta došla u klub. Sačuvana je okosnica tima u vidu kapitena Kevina Pantera, potom Alekse Avramovića, Džejmsa Nanelija i Zeka Ledeja. U međuvremenu su se crno-beloj četi priključili Mateuš Ponitka, Ognjen Jaramaz, Pi-Džej Doužer i Frenk Kaminski.

KK Partizan, Medija Dej Evrolige Foto: MN Press/Marko Metlaš

Poljaka zbog povrede nismo mogli da vidimo na delu tokom pripremnog perioda, što naravno može malo da brine, ali se nesumnjivo očekuje da on, kada se bude vratio na teren, preuzme jednu od liderskih uloga.

Ovo će biti zapravo "pripremni" duel za Partizan za meč Evrolige protiv Makabija u Tel Avivu u četvrtak uveče. Crno-belima, može se reći, ide na ruku to što je Ponos Izraela uzdrman zbog poraza u finalu Superkupa od Džikićevog Hapoela iz Jerusalima, tako da će Željko Obradović pokušati da im servira novo neprijatno iznenađenje.

Ali pre toga - Mornar. Oni su već imali jedan zvaničan takmičarski meč u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona i nisu se nimalo proslavili. Poraženi su od španskog Obradoira u prvom kolu sa čak 34 poena razlike. Nimalo dobar uvod pred put u Beogradu.

Barani ove sezone ponovo imaju tim koji se oslanja na strance. Ističu se Džejkobi Bojkins, bivši igrač poljske Arke iz Gdinje, kojeg karakteriše vrlo dobar šut, a tu je i Strahinja Jovanović, koji se posle avanture u Poljskoj i Rumuniji odlučio da dođe na Jadransko primorje. Izdvajaju se još i Nemanja Vranješ i Milić Starovlah.

KK Partizan, Medija Dej Evrolige Foto: MN Press/Marko Metlaš

Kako je istakao u izjavi pred meč, Željko Obradović jedva čeka da pozdravi navijače u Areni.

- Prva zvanična utakmica u ABA ligi. Naravno, ako i uvek poštovanje prema protivniku sa željom da otvorimo prvenstvo na dobar način, da odigramo dobru utakmicu i naravno, da pozdravimo naše navijače.

Sudije večerašnjeg meča biće iz Hrvatske. Tomislav Hordov biće na čelu, Krunoslav Peić će biti drugi arbitar, a na trećem mestu je Gordan Terlević.

(Telegraf.rs)

Video: Danilo Anđušić Ove sezone ABA će biti mnogo jače takmičenje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA