≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ludilo u Železniku: FMP na pogon Besona bez trijumfa posle produžetka, Panteri promašili za pobedu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neverovatna utakmica u beogradskom predgrađu

  • 3
Igo Beson, FMP Foto: ABA liga / Ivica Veselinov

Košarkaši FMP-a poraženi su posle produžetka od Krke u 1. kolu ABA lige, posle veoma neizvesne i tesne utakmice - 97:99.

U poslednjem minutu regularnog dela utakmice i jedna i druga ekipa su promašile brojne šanse. Tarner i Voker su to činili na jednoj, a na drugoj Špan i Bačvić.

Dodatnih pet minuta bilo je u znaku kiše trojki. Sa jedne strane pogađao je Ig Beson, sa druge Špan i Cerkvenik. Ali ludilo se nastavilo, sve u režiji sjajnog francuskog košarkaša koji je držao FMP u životu.

Na kraju je FMP imao šansu i da dođe do pobede, ali su se košarkaši Pantera spetljali i nisu uputili šut ka košu.

Generalno gledano, utakmica u Železniku donela je veliki broj poena na obe strane. I jedna i druga ekipa trudile su se da brzom igrom stignu do koša.

Sa strane gostiju dosta dobro je funkcionisao šut za tri poena, koji je nekako kroz sve godine u ABA ligi postao njihov zaštitni znak, dok je u timu FMP-a vrlo dobro igralo najnovije pojačanje, Igo Beson. Njemu se kasnije tokom drugog poluvremena priključio i Nejt Votson.

Utakmica je krenula u popriličnom egalu. Krka je zadala startni tempo koji je FMP uspevao da isprati negde do polovine prve četvrtine kada je došlo do pada u igri. Ekipa iz Novog Mesta je to uspela da iskoristi, pa je uz nekoliko raspoloženih igrača stigla i do prednosti od čak 13 poena.

Dobrom energijom i ulaskom Iga Besona u igru sve se menja za Pantere. Malo po malo, uspeli su tokom druge četvrtine da spuste minus i na samo tri poena, ali je Gašper Okorn pravovremenom reakcijom i tajmautom uspeo da prekine ovaj nalet ekipe FMP-a.

Do kraja deonice, Krka je uspela da se povrati i da trojkom Marka Radovanovića stekne plus od devet poena pred nastavak utakmice.

FMP je sa jakom energijom krenuo u nastavak, vezanim trojkama spustio i na samo jedan posed razlike u dva navrata.

Ali još jednom je Krka našla način da se izvuče, sada već gotovo po nekoj matrici i da ode na +10 na neka četiri minuta do kraja treće četvrtine. Veliki broj izgubljenih lopti omogućio je da se Slovenci opet odlepe na pristojniju razliku.

Mogao je FMP do kraja treće četvrtine čak i da potpuno anulira minus od 10 poena, ali je i sa šest poena zaostatka u odnosu na Krku pred završnih 10 minuta imao čemu da se nada.

I konačno, trojkom Bojana Subotića na 05:31 do kraja utakmice, FMP je prvi put poveo na ovom meču. Sve je ličilo na duel sa Zadrom na ABA Superkupu odigranom pre samo nekoliko sedmica. Sve to ukazivalo je da nas čeka dramatična završnica.

Rezultat pred poslednja tri minuta utakmice bio je kao da se ona uopšte nije ni igrala - nerešen na 81:81, a oko 120 sekundi kasnije stanje se nije promenilo, pa ni još minut kasnije, jer se otišlo u produžetak o kojem je više bilo reči na samom početku izveštaja.

U narednom kolu, ekipa FMP-a gostuje Ciboni u Zagrebu, dok Krka dočekuje Partizan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bg

    2. oktobar 2023 | 19:49

    Ne verujem bez saopstenja iz predradja.

  • Pukla mala ko lubenica

    2. oktobar 2023 | 19:37

    Tovari 🟥⬜

  • Kosmicka pravda

    3. oktobar 2023 | 00:36

    Od kad Nenad trener rece da nije pravedno sto nije bio na balkonu sa Noletom i kosarkasima, otad lik pogubi sve zive utakmice sa Fmpom!!! Tacno se sam prokleo! Gde ces bre ti na balkon batice ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA