≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Mihailo Pavićević nasmejao sve izjavom: "Još uvek nisam upamtio imena svih igrača"

Vreme čitanja: oko 4 min.

Raspričao se strateg Mornara

  • 0
Mihajlo Pavićević KK Partizan - KK Mornar Foto: Printscreen/Youtube

Košarkaši Mornara izgubili su od ekipe Partizana rezultatom 110:78, pred oko 13 hiljada navijača crno-belih.

Mihailo Pavićević je prokomentarisao igru svojih momaka nakon prve utakmice u sezoni i poraza od Partizana.

- Ovo je početak sezone, sve pozdravljam, bilo je kao što sam rekao čast i privilegija otvoriti sezonu protiv aktuelnog šampiona u ovakvoj atmosferi, odmah na startu da čestitam Partizanu na više nego zasluženoj pobedi. Ujedno, želeo bih da čestitam i svojim igračima, čestitao sam na zalaganju, dali su sve od sebe, ne mogu da im prigovorim, bilo je puno grešaka, ali greške su uslovljene igrom protivnika, ne samo našim greškama, nego i odbrana koja nas je terala na te greške, i ne bih u tom delu šta da im zamerim. Mi smo imali perioda dobre igre, protiv ovakve ekipe i to me ohrabruje da u odnosu na prvu utakmicu u kvalifikacijama, da se vidi jedan napredak. Iskren da budem, sad ćete se nasmejati, ja im nisam ni imena popamtio. Što šala, što istina, svesni smo bili da ćemo početi kasnije, planski, znali smo da imamo težak raspored, tako da smo te dve, tri nedelje žrtvovali da bismo dobili u početnim utakmicama, nadam se da će nam ovo otvoriti oči, da analiziramo, kad se igra protiv najbolje ekipe kako izgleda. Željni ste svi da Željko dođe večeras i da imate s njim dosta pitanja, ja bih na kraju samo želeo da Partizanu poželim uspešnu sezonu u svim frontovima, pogotov u EL, ne sumnjam da će predvođeni trenerskim magom sve to na kraju izgledati jako dobro. Još jednom sve pozdravljam i živeli - počeo je Pavićević.

Potom se okrenuo tome kroz koje je faze prolazila ekipa iz Bara kroz ove godine.

- Bile su različite faze, ovo sve što se dešava s Mornarom i ova jako lepa priča je zasluga mog brata, koji je ušao u to i maltene dugo sve sam finansirao, pravo da vam kažem, ogromna sredstva uložio. Onda smo došli do situacije, sećate se da smo pravili ekipe gde smo igrali ravnopravno sa svima u ABA ligi, treba biti realan i sagledati realnu, Bar nije veliki grad, Bar je malo mesto, jeste lepo, ali ipak, populacijom dosta manjom u odnosu na ostale gradove, a onda je Bar grad gde sada ima najviše stranca na teritoriji bivše Jugoslavije. To su stranci koji ne osećaju pripadnost gradu, nama ponekad fali te publike, podrške koja bi nam značila mnogo, ove godine je napravljen dogovor, grad nas je svih ovih godina pomagao kroz obezbeđivanje određenih sredstava, davanjem dvorane, da nema grada u ovom trenutku, Mornar bi teško egzistirao. Ove godine smo svesno otišli sa skraćenim budžetom da nađemo niskobudžetne, ako pogodiš, pogodiš. Da li je lako, nije, ali to je naš posao trenerski, jednostavno, sva filozofija se sastoji iz toga da je jednostavno. Da napraviš igru koja odgovara tvojim igračima, ako si pogrešio, ideš u suprotnom smeru, ja sam još u traženju ekipe, da vidim mogućnosti svakog pojedinca, da bi finalizirao i tu neku filozofiju, sa kojom ćemo igrati ove godine iako ja teško menjam svoju filozofiju. Daćemo sve od sebe, kako mi iz kluba, tako i iz stručnog štaba da zadržimo abaligaški status, to klub i grad zaslužuju, u Baru je lepo igrati, svako je dobrodošao i tako će biti - nastavio je trener Mornara.

Komentarisao je timski duh Mornara kojim je izuzetno zadovoljan.

- Mislim da je ovo grupa momaka gde je dobar taj zajednički duh, što je najbitnije, dobra atmosfera i mislim da možemo biti bolji nego prošle godine. Mi smo ušli u meč, nismo rekli hendikpeirani, Bojkins je zadobio povredu u utakmici FIBA Lige šampiona i bez njega smo dosta u napadu oslabljeni, međutim, opet ponavljam ,ja verujem u njih i nadam se da ćemo izboriti opstanak u ABA ligi - dodaje Pavićević.

Komentarisao je status Starovlaha u ovom timu.

- Dobro pitanje, što se tiče Starovlaha, on je izborio status u ekipi i mislim da će njemu ova godina u Mornaru i te kako koristiti, a mislim da može pomoći. Što se tiče rostera, ako vidimo da negde imamo problema, probaćemo da reagujemo u okviru mogućnosti, a opet kažem, nije lako ni naći pravog igrača, koji može odmah pomoći i podići kvalitet, pogtovo ako su budžeti ograničeni. Zavisi od naših igara, tako ćemo i mi pratiti situaciju na tržištu, eventualno reagovati ako bude potrebno - zaključio je strateg tima iz Bara.

(Telegraf.rs)

Video: Ponitka otkriva zašto se zaljubio u Beograd: "Murali su me oduševili, ovaj grad ima dušu!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA