Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi debakl Cedevita Olimpije: Pukla stotka pred Zvezdu, Hapoel ih dobio na startu Evrokupa sa 27 razlike

Vreme čitanja: oko 1 min.

Teško veče za Zmajeve iz Ljubljane

  • 0
Karlo Matković, Luka Šćuka, KK Cedevita Olimpija Foto: ABA liga - KK Cedevita Olimpija - Aleš Fežver

Košarkaši Hapoela iz Tel Aviva naneli su još jedan težak poraz Cedevita Olimpiji na početku ove sezone, pošto su ih u Izraelu savladali sa čak 27 poena razlike u okviru utakmice 1. kola grupne faze Evropkupa - 100:73.

Od početka do kraja je Hapoel dominirao na terenu. Sem prve četvrtine u kojoj je Cedevita Olimpija koliko-toliko i držala priključak, ostatak meča pripao je u potpunosti Izraelcima, koji su se do poluvremena odlepili na +12.

Nastavak je bio kataklizmičan što se odbrane tiče za Ljubljančane, koji su primili 52 poena, pa je stoga i jasno zbog čega će na kraju kući morati da se vrate pognutih glava. Pokazalo se da je trijumf nad Megom bio samo prolazni blesak Zmajeva.

Najefikasniji u ekipi iz Izraela bio je Havijer Manford sa 21 poenom uz četiri skoka i šest asistencija, pratio ga je Tomer Ginat sa 18 poena, koliko je imao i Džejlen Hoard.

U timu Cedevite ispred ostalih je bio Džastin Kobs sa 15 poena, tri skoka i šest asistencija, dok je Jaka Blažič upisao 13 poena uz pet uhvaćenih lopti i jednom podeljenom. Dvocifreni su bili još Karlo Matković sa 11, koliko je imao i Di-Džej Stjuart.

Za vikend, Cedevita Olimpiju čeka gostovanje Zvezdi u ABA ligi. Taj meč se igra u nedelju od 19.30 časova.

(Telegraf.rs)

Video: "Ovde možeš da udaraš...":Kaminski otkrio koja je najveća prednost u Evroligi u odnosu na NBA

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA