Vreme čitanja: oko 2 min.

NBA činjenice za koje nećete verovati da su istina: Pominju se Stiv Ker, Majkl Džordan, Dirk Novicki...

Vreme čitanja: oko 2 min.

Poprilično interesantna lista

  • 0
Dirk Nowitzki MVP Foto: Profimedia/JONATHAN DANIEL/Getty images

Došao je mesec oktobar, što znači da se bliži i start NBA lige, gde će titulu braniti ekipa Denver Nagetsa koju predvodi Nikola Jokić, srpski centar. Ove godine će centar iz Sombora imati i izuzetno tešku konkurenciju, međutim, duga je sezona.

Kao i pred svake NBA sezone, pronađe se nekoliko zanimljivih činjenica o samoj godini, kao i to da je Lebron Džejms preuzeo "titulu" najstarijeg igrača lige, pošto će mu ovo biti 21. sezona, a na jednoj popularnoj Instagram stranici pod nazivom "Playmaker", pojavile su se i mnoge druge činjenice.

Iako na prvo čitanje deluju kao poprilično nerealne, zapravo su istinite i iznenadile su veliki broj navijača širom sveta.

Primera radi, tu je na prvom mestu činjenica da su se Stef Kari i Lebron Džejms rodili u istoj bolnici u Akronu. Odmah zatim, dolazi se i do one da je aktuelni trener Stefa Karija, Stiv Ker bio izuzetni šuter za tri poena, ali... Manute Bol, centar iz Sudana je jednom na utakmici pogodio šest trojki, dok je Kerov rekord - pet.

Kavaj Lenard je jedno vreme važio za najboljeg igrača lige, a to je dokazao i sa dve titule MVP-ja u velikom finalu, što je veći broj od količine tripl-dablova koje je imao u karijeri (samo jedan).

Andre Dramond nije poznat kao bajni izvođač slobodnih bacanja, a na jednom meču ih je izveo čak 36, dok je imao "samo" 17 poena na tom meču.

Majkl Džordan s pravom ima titulu naziva "GOAT-om" ovog sporta, a tome u prilog ide i činjenica da je imao više 50+ utakmica u plejofu (osam), nego onih gde je imao manje od 20 poena (šest).

Dirk Novicki je jedan od najboljih igrača u istoriji Dalas Maveriksa, a tokom karijere je igrao sa ocem i sinom - radi se o Timu Hardaveju Senioru i Timu Hardaveju Junioru.

Na kraju, tu je i činjenica da je Tobajas Heris u karijeri postigao više poena nego Kavaj Lenard u NBA ligi - 13.398 naspram 12.324.

(Telegraf.rs)

Video: NBA košarkaš koji igra za Dominikanu pričao o Jokiću i Bogdanu: "Oni su pakleni igrači"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA