≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Drama u srpskom derbiju ABA lige: Mega ponovo promašila šut za pobedu, Borac odneo trijumf sa Novog Beograda!

Vreme čitanja: oko 3 min.

Malovec je ovoga puta bio neprecizan u poslednjem napadu

  • 3
KK Mega KK Borac Foto: ABA league/Dragana Stjepanovic

Košarkaši Borca slavili su u srpskom derbiju u okviru 2. kola ABA lige na gostovanju Megi posle dramatične završnice. Uz pogodak Segua na 40 sekundi do kraja, a potom promašaje Đurišića i Maloveca, bodovi su otputovali na Zapadnu Moravu - 89:90.

Drama do samog kraja. Tako bi se u par reči mogao svesti ovaj meč, koji je na kraju ušao u veoma neizvesnu završnicu. Mega je u poslednjih 60 sekundi ušla sa plusom od tri poena.

Ali, nesportska greška Uroša Plavšića donela je Borcu šansu da i sam povede. Segu je uspeo da je ugrabi uz realizovanu akciju za 2+1. Sve se to dešavalo bez Nikole Topića na terenu, koji je malo ranije dobio udarac zbog kojeg je morao da izađe sa terena kako bi mu se ukazala pomoć.

Nikola Đurišić promašio je dva vezana penala na 89:90 za Borac, a posle promašaja Uskokovića za tri, Mega je mogla do pobede.

Ipak, Malovec je promašio sa poludistance, pa je pobeda završila u rukama Čačana.

Bila je to nova sjajna partija Topića, koji je meč završio sa 28 poena u rukama uz tri skoka i osam asistencija. Pratio ga je Nikola Đurišić sa 16 poena.

U ekipi Borca, Segu koji je postigao i pobednički koš je ubacio 21 poen, dok je Birts stao na 17.

Izuzetno efikasna utakmica u dvorani “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu. I jedna i druga ekipa fokusirale su se na brzu igru u tranziciji, tako da je to bilo obeležje ovog svojevrsnog ABA “NBA” susreta.

Sa jedne strane dominirali su Nikola Topić i Nikola Đurišić za domaće, a sa druge su to uglavnom bili Amerikanci, Ronaldo Segu i Tajler Birts.

Meč je krenuo bolje po Čačane, koji su stigli do inicijalne prednosti koja se vrlo brzo pretvorila u plus za Megu uz vezane poene Uroša Plavšića i Nikole Topića.

Uspeo je domaći tim da dođe i do opipljivije razlike, ali je ipak pred sam kraj uvodnih deset minuta dopustio Borcu da se prišunja na bod minusa.

U drugoj četvrtini gledali smo rezultatsku klackalicu. Većinski se igralo koš za koš i nijedna ekipa nije uspevala da stigne do veće razlike. Uostalom, sam rezultat ove četvrtine koja je završena rezultatom 32:28 dosta pokazuje kako se igralo na samom terenu. Pred nastavak, bilo je +5 za domaće - 57:52.

I u treću deonicu je Mega ušla snažno, pa se serijom 9:1 odvojila na tada maksimalnih +13. No, ni to nije bio konačan udarac, pošto su momci iz Beograda vezali nekoliko napada bez koša, pre svega sa distance, što su Čačani iskoristili da priđu na samo tri poena zaostatka. Tada je reagovao i trener Mege, Marko Barać.

Pred završnih 10 minuta bilo je +2 za Megu, tako da je to nagoveštavalo uzbuđenja.

Sredinom poslednje četvrtine, Borac je uspeo da dođe do ritma i da serijom 7:1 ode na plus od dva poseda. Ali tada su se pojavili Uroš Plavšić i Nikola Topić, pa je plus nakon manje od minuta otišao ponovo na stranu Mege.

Usledila je već opisana završnica posle koje su bodovi završili u rukama Čačana.

U narednom kolu, Mega gostuje u Železniku protiv FMP-a, dok Borac dočekuje Crvenu zvezdu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Segu

    6. oktobar 2023 | 23:02

    Cacak prestonica srpske kosarke.Bravo!

  • Бонвиван

    7. oktobar 2023 | 00:57

    Браво "гребићи" без милости према вештачкој супстанци!!💪💪

  • Bole

    7. oktobar 2023 | 10:18

    A miskic sta kaze jel bio posle u predgradje da vide sta ce .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA