Vreme čitanja: oko 2 min.

Nedović posle ubedljive pobede Zvezde nad Olimpijom: "Šabaz je stvarno majstor da pronađe otvorenog igrača"

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Možda je ovo utakmica sa najmanje zamerki jer je stvarno energija i koncentracija bila na vrhunskom nivou, da kažemo 35 minuta"

  • 0

Košarkaši Crvene zvezde i više nego ubedljivo su porazili Cedevita Olimpiju 94:51 u drugoj rundi ABA lige. Pitanje pobednika rešeno je već na poluvremenu, pa je u nastavku fokus bio na uigravanju tima pred bitne izazove.

Najefikasniji igrač u pobedničkom timu Nemanja Nedović (17 poena) je u izjavi posle utakmice izrazio zadovoljstvo partijom ekipe, uz malu kritiku na igru u prvih nekoliko minuta.

- Osim tog samog početka gde smo pravili neke greške koje nisu uobičajene za nas, ostalo smo stvarno odradili kako treba. Prišli smo ovoj utakmici na najbolji mogući način. Nismo se obazirali na rezultat i mislim da smo odigrali dobro.

- Možda je ovo utakmica sa najmanje zamerki jer je stvarno energija i koncentracija bila na vrhunskom nivou, da kažemo 35 minuta, osim tih prvih pet. Posle toga se nismo obazirali na rezultat, vežbali smo neke stvari koje će nam biti potrebne u nekim narednim mečevima.

Nedović kaže da će tim izgledati sve bolje kako vreme bude odmicalo i da će igrači uvek činiti sve ono što je do njih.

- Što smo duže zajedno, što smo duže jedni sa drugima to će biti bolje i lakše. Novi igrači će lakše prihvatiti zamisli trenera. Nama koji smo duže tu je malo lakše nego njima, tako da nema razloga da ne bude samo bolje. Naravno, biće utakmica u kojima nećemo baš pogoditi svaki šut, ali ono što je do nas to treba da bude na vrhunskom nivou konstantno.

Komentarisao i Nemanja situaciju u kojoj je Šabaz pronašao Lazića i počeo da se raduje pre samog pogotka.

- Neka to bude ta neka situacija gde verujemo jedni drugima. Šabaz je stvarno majstor da pronađe otvorenog igrača tako da kad ti on doda ti si uglavnom sam i imaš 40-50 šanse da ubaciš. Laza je isto jako dobar šuter iz tih "spot-ap" situacija. Sve u svemu dobra pobeda, atmosfera, bitna pobeda za samopouzdanje i za naredne mečeve.

Na samom kraju se osvrnuo i na ono što tim čeka u petak u Evroligi.

- Znamo svi kako smo se provodili u prethodnim par godina u Kaunasu. Mislim da je konačno vreme da probijemo tu blokadu i pobedimo.

(Telegraf.rs

Video: Nedović o Asvelu i meču Zvezde i Jang Bojsa: "Gledaću Ligu šampiona, motiv nam je puna hala"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA