≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Stefanović posle Cibone hvali ekipu: "Model kako FMP treba da igra cele sezone, biće ovo bust za dalji rad"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uspeli su Panteri da slave u drami u "Draženovom domu"

  • 0
KK Cibona - KK FMP Foto: ABA liga - Ivana Dergez

Košarkaši FMP-a ostvarili su pobedu u veoma dramatičnoj utakmici 2. kola ABA lige protiv Cibone u Zagrebu, gde su koševima Bojana Subotića sa linije za slobodna bacanja "overili" prvi trijumf u sezoni - 89:93.

Trener Pantera, Nenad Stefanović je na konferenciji za medije istakao da je vrlo srećan što je njegov tim konačno stigao do trijumfa, posle niza specifičnih okolnosti koje su pratile tim u poslednje dve sedmice.

- Čestitam mojim igračima na velikoj pobedi. Mi smo imali vrlo specifične dve nedelje. Bili smo u Turskoj, igrali smo kvalifikacije, izgubili smo košem u poslednjoj sekundi. Utakmica se prebrzo igrala sa Krkom za ono što smo mi mislili da se oporavimo, težak poraz kući. Imali smo malo i dodatke u sastavu. U ovom momentu nama je potreban trening, a mi za to vremena nemamo. Međutim, danas smo prevashodno u prvoj i trećoj četvrtini do poslednjih minut i po bili onakvi kakvi treba da budemo cele sezone. Druga je za zaborav. To treba da bude model kako da igramo cele sezone. Novi je tim, trebaće vremena. Nije bilo lako pobediti, iako smo imali dobijenu utakmicu dva minuta do kraja, ali tu se video taj nedostatak samopouzdanja i nesrećno izgubljene dve utakmice, tako da mislim da će ovo biti motivacija i bust za dalji rad. Čestitke Ciboni na dobroj utakmici, a mi se okrećemo meču sa Megom za sedam dana.

Dobio je Stefanović i pitanje na to zbog čega je tako burno proslavio pobedu u "Draženovom domu" - da li zbog toga što je to protiv Cibone ili zbog toga što je svaka pobeda u gostima vredna?

- Ima iskreno i jednog i drugog. Ja sam trener FMP-a treću sezonu. Da mi je neko rekao da ću za tri utakmice dva puta ovde dobiti Cibonu, ne bih mu verovao verovatno. Ja sam sa te strane jako srećan. Drugo je da je ovo i veliko olakšanje. Prve dve sezone smo imali 10-2 na polusezoni. Ovo je prvi put da smo otvorili sezonu neplaniranim porazom kod kuće za dve godine. Ali nažalost, nakupilo se svega, poraz u Turskoj, potom od Krke kući, tako da se sve nakupilo, naplatili smo dobar rad. Verujem u ekipu, mislim da ćemo biti bolji kako sezona bude dalje odmicala - poručio je Stefanović.

(Telegraf.rs)

Video: Topić nokautiran na meču sa Borcem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA