Vreme čitanja: oko 1 min.

Oglasio se Srbin iz NBA: "Proganjaju me slike kako odvode žene i decu u Gazu, neke žrtve poznajem i lično!"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mladi košarkaš je rođen u Beit Zeri, u Izraelu, a na draftu je nosio i zastavu zemlje koju predstavlja i Srbije

  • 3
Nikola Jokić, Deni Avdija, košarkaška reprezentacija Izraela Foto: Fiba.basketball

Košarkaš Vašingtona, Deni Avdija, koji ima izraelsko-srpsko poreklo i sin je legende Crvene zvezde Zufera Avdije, oglasio se na društvenim mrežama i izrazio veliko ogorčenje zbog dešavanja u Izraelu.

On je reprezentativac Izraela i imao je reči zabrinutosti za kidnapovane sunarodnike koje su teroristi odveli u Gazu.

- Dok ovde igram košarku, misli mi se konstantno vraćaju na Izrael. Prethodne subote, teroristi Hamasa i Islamskog Džihada su na 21 mestu u Gazi izvršili napade. Nemilosrdno su ubijali i klali nevinu decu, žene i starije ljude - neke kod kuće, neke na žurki dok su slavili na odmoru. Proganjaju me slike žena, dece i starijih koje odvode u Gazu, gde mnogi od njih završavaju tragično, što ostaje urezano u mom sećanju. To što lično poznajem neke od žrtava još više doprinosi mojoj boli - napisao je Avdija.

On je dodao da je sada najvažnije da je svet upoznat sa momentom koji je nastao u njegovoj zemlji.

- Radim sve što je do mene da ozbiljnost situacije prenesem i na moje saigrače u Vašingtonu, kolegama iz NBA i uopšte zajednici iz Vašingtona. Najvažnija je odbrana Izraela. Teško je osloboditi se tih slike iz Gaze, gde su ljudi izgubili život, proganjaju me. Posvećen sam tome da upalimo svetlo u ovom mračnom poglavlju. Izražavam saučešće porodicama onih čiji su najmiliji ubijeni ili kidnapovani. Molim se za sve - zaključio je Avdija.

Mladi košarkaš je rođen u Beit Zeri, u Izraelu, a na draftu je nosio i zastavu zemlje koju predstavlja i Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • majda

    10. oktobar 2023 | 07:49

    Cudno da nikoga ne proganjaku slike iz ZUTE KUCE , vjerovatno sto su tamo odvodjeni srbi..a to je dozvoljeno da se ubija i da bude sve ok..ma mars...

  • Da

    10. oktobar 2023 | 07:57

    Strašne stvari se dešavaju. Rado bih iskoristio ovu priliku da izrazim poštovanje i pozdrav za tebe Deni i oca ti Zufera, koga sam imao čast i lično da upoznam dok smo se lečili na "SHOB Banjica" davnih 87-88-e god. I on i ja smo imali teške i gotovo identične povrede kolena, (on na košarci a ja na fudbalu). Divan čovek, tim veće je moje poštovanje za porodicu Avdoju uz iskrenu želju za svako Vam dobro.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA