≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Svete, probudi se! Ovo je borba za ljudsku vrstu! Naša braća su pobijena": Blat o teroru Hamasa u Izraelu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bukti rat u Izraelu

  • 9
David Blat Printscreen: Twitter/@Eurohoopsnet

Legendarni košarkaški stručnjak David Blat oglasio se o trenutnim dešavanjima i napadu Hamasa na Izrael. 

Trofejni košarkaški trener je poslao poruku celom svetu da shvati ozbiljnost situacije i sve nedaće koje su zadesile njegov narod:

- Ujedinjeni stojimo, podeljeni padamo. Želim svima hrabrost i snagu, da prevaziđemo svoju bol. I naše neprijatelje. Sada nije vreme za igru oko krivice ili za borbu unutar političke ravnoteže. Imamo trenutne i veće izazove. Naša deca i naši roditelji, braća i sestre drže se kao taoci, naši očevi, majke, bake i dede i prijatelji su pobijeni na ulicama i u svojim domovima. Naš narod i zemlja su konstantno napadnuti. Naš način života je u opasnosti da nestane. Probudit se svete! Danas je to ovde. Sutra, to će biti u vašem dvorištu - rekao je Blat i nastavio:

- Ovo je stvarno. Zovite to Hamasom, terorizmom... Zovite to kako hoćete. Ovo je borba za ljudsku vrstu. Pridružite se rukama i srcima. Ostavite po strani sve svoje sitne nesuglasice. Za dan, za nedelju, za godinu. Spasimo našu zemlju i način života. Mi sportisti znamo kako je suočiti se s protivnikom, pružiti podršku našim prijateljima i saigračima. Pružiti pomoć onima kojima je potrebna. Budimo to sada. U ovom trenutku, borimo se da spasimo naš narod. Borimo se da sačuvamo način života, sposobnost da živimo slobodno. Bezbednost za naše voljene i za sve. Pogledajte iznad unutrašnjih nesuglasica. Zaštitimo našu budućnost. Kao ljudska rasa. Borba je stvarna. Ujedinjeni stojimo, podeljeni padamo.

Da pdosetimo, legendarni trener David Blat koji je sada u ulozi savetnika u Košarkaškom savezu Kanade.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    10. oktobar 2023 | 19:19

    A kad su bombardovali Srbiju, ubijali nam djecu, istresali osiromaseni uranijum po Republici Srpskoj i još naše klubove kažnjavati onda se nisi oglasavao, tad si sutio i gledao svoja posla, a sad jooooj, buuuu

  • Kr

    10. oktobar 2023 | 19:42

    Gde si bio kad si teroristi iz Albanije i NATO napali Srbiju?

  • Дража

    10. oktobar 2023 | 19:36

    Борба за људску врсту је била 1389.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA