≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Senzacija Reala protiv Dalasa! Luka Dončić video strašan preokret, dramu i šou Kampaca za pobedu protiv Mavsa!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kakav preokret...

  • 1
Dalas Maveriks Dallas Mavericks Real Madrid Baloncesto Foto: Profimedia/AFP/JAVIER SORIANO

Košarkaši Dalas Maveriksa predvođeni Lukom Dončićem poraženi su predsezonskom prijateljskom meču protiv Reala u Madridu 127:123. 

Real Madrid je od početka pokazao da želi pobedu u ovom meču, bez obzira što je imao prijateljski karakter. Igralo se po NBA pravilima, a do kraja, bolje se snašao domaći tim koji  je ostvario treću pobedu u duelima sa NBA timovima. Zanimljivo, superstar Dalasa i nekadašnji košarkaš Reala Luka Dončić, u Vizink centru u Madridu imao je spektakularan doček, a odigrao je samo prvu četvrtinu u kojoj je postigao tri trojke, a onda izašao i nije se vraćao. On je sa klupe ispratio veliki preokret svog nekadašnjeg tima. Trebalo bi napomenuti i to da se Fakundo Kampaco potpuno razigrao na samom kraju i onda pogodio ključnu trojku za 127:120. Do kraja meča upisao je učinak od 20 poena, 6 skokoba i 8 asistencija.

Kada je o samom meču reč, od početka meča oba tima su krenula silovito. Tri trojke pogodio je Serhio Ljulj, jednu Kampaco, a onda i Rudi Fernandez i Džanan Musa. Ukupno, šest trojki iz šest pokušaja. Ipak,  Luka je odgovorio sa tri, dok je jednu postigao Dante Eksum za 22:16. Vrlo brzo, Dončić je otišao na klupu i nije se vraćao.

I pored toga, nastavilo se u žestokom ritmu. Viđena je efikasna košarka uz mnogo atraktivnih poteza, a zanimljivo, Real je bio u konstantnom vođstvu.

Tokom svakog od napada Kraljevići su želeli da se dokažu protiv NBA tima, a jedan od najlepših poteza izveo je Hezonja kada je zakucao loptu posle dodavanja Rudija Fernandeza.

Ipak, na minut pre kraja poluvremena, raspoloženi Hardavej postigao je trojku za 67:64 i prvo vođstvo Maveriksa.

U nastavku, viđena je potpuno drugačija slika. Maveriksi su odmah krenuli žestoko i vrlo brzo stigli do +11. Delovalo je da će ovo biti ubedljiva pobeda gostiju. Ali... Ponovo je Real uzvratio. Raspoloženi su bili Rudi Fernandez i Ljulj koji su trojkama i asistencijama vratili svoj tim na -6.

Do kraja, Dalas je diktirao ritam meča i čuvao vođstvo od desetak poena sve dok Kampaco na pet minuta do kraja nije postigao trojku za 112:106 i tako najavio preokret. Domaći tim se ponovo približio kada je Jabusele postigao novu trojku, a onda i zakucao za -3 i 114:111. Real je nastavio u silovitom ritmu pa je posle nove trojke Jabusela bilo 118:118. Potom, nova dobra odbrana i vođstvo Reala 120:118 posle poena Kampaca.

Do kraja, Dalas se nije najbolje snašao, a posle trojke Kampaca za 127:120, domaći tim dolazi do pobede.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tetak vojo

    11. oktobar 2023 | 01:41

    na terenčetu u kraju ja sam bolji od luke dončića

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA